Ülkeyi telefonla yönetiyor

Ameliyat sonrası evinde dinlenen Erdoğan, Başbakanlık'ta yaptığı çalışmaları kısmen evine taşıdı.

Ülkeyi telefonla yönetiyor
Özel Kalem'in gönderdiği belgeleri inceleyen Erdoğan, talimatlarını telefonla iletiyor
Sindirim sisteminden geçirdiği ameliyat nedeniyle İstanbul'daki konutunda dinlenmeye devam eden Başbakan Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin çalışmalarını da ihmal etmiyor. Başbakanlık'ta yaptığı çalışmaları kısmen evine taşıyan Erdoğan, özel kalem müdürlüğü vasıtasıyla gelen belgeleri inceliyor, talimatları yetkililere telefonla iletiyor. Ankara'da bulunan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'la da sık sık görüşen Erdoğan, özel konularda yakın ekibinden bilgi istiyor, gelen dosyaları inceliyor. Erdoğan'ın özel kalem müdürlüğü ise Başbakanlık Müsteşarlığı ve bakanlıklar arasında sürekli telefon trafiği yürüterek, Erdoğan'ın iç ve dış politikayla ilgili talimatlarını anında iletiyor, gelen yanıtları Başbakan'a aktarıyor. Erdoğan, özel kalem müdürlüğü vasıtasıyla özel gündem maddeleriyle ilgili dosya ve raporları evine getirterek inceliyor. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 2 Aralık'ta Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Başkanlığı'nda yapılan güvenlik toplantısında ele alınan konularla bizzat ilgilendiği ve terörle ilgili dosyaları isteyerek evinde incelediği öğrenildi. Erdoğan'ın Suriye'deki gelişmelerle ilgili de sık sık bilgi aldığı belirtildi. Erdoğan, önceki gün de, TBMM Grup Başkanvekilleriyle yaptığı görüşmede "şike yasasının aynen Çankaya Köşkü'ne gönderilmesi için açıklama yapılması" talimatını iletti. AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin değişikliğin Çankaya Köşk'üne aynen gönderileceğine ilişkin açıklaması bu talimattan sonra geldi. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'la konutunda görüşmeden önce de dış politika konularında danışmanlığını yapan kurmay ekibiyle bir araya gelen Erdoğan, Biden'a verilecek mesajları belirledi.

DOKTORLAR: DİNLENİN
Doktorları, konutunda dinlenirken bir yandan da çalışmalarını yürüten Erdoğan'ı sık sık uyararak kendisini yormamasını istiyor. Erdoğan'a hafif besinlerden oluşan bir beslenme programı uygulayan doktorları Erdoğan'ın konutuna gelen ziyaretçilerin de görüşmeyi olabildiğince kısa tutmasını istiyor. Erdoğan'ın ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ya da Katar Emiri El-Thani gibi önemli misafirleriyle görüşmesi sırasında ise doktorların "görüşmeyi bitirin" uyarısını Erdoğan'a danışmanları aracılığıyla aktardığı öğrenildi. Nitekim Erdoğan Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından açıklanmasına rağmen doktorlarının "gitmemeniz gerekiyor" uyarısı üzerine 10-12 Aralık'ta Medeniyetler İttifakı Doha Zirvesi'ne katılmak üzere Katar'a yapacağı ziyareti iptal etti. Doktorları, Erdoğan'a Ankara ya da İstanbul'da programlara katılmasında bir sakınca olmadığını ancak Katar gibi uzun uçuşlu yurtdışı programın kendisini yoracağını belirttiler. Erdoğan da bu uyarılara uydu ve Katar programını iptal etti. Cumartesi günü İstanbul'da İlim Yayma Cemiyeti tarafından düzenlenecek toplantıya katılabileceği öğrenilen Erdoğan'ın, 15 Aralık tarihinde düzenlenmesi beklenen YAŞ toplantısına da başkanlık etmesi planlanıyor.

KRAVATLA KARŞILADI
Erdoğan-Al Thani görüşmesi samimi bir ortamda geçti. El Thani'nin eşi Şeyha Moza'yı Emine Erdoğan kucaklayarak karşıladı. Emine Erdoğan'ın yanında oğlu Bilal Erdoğan, kızları Esra Albayrak ve Sümeyye Erdoğan da yer aldı. Görüşmeden 4 kare fotoğraf Anadolu Ajansı aracılığıyla servis edildi. Thani'yi de ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'le görüştüğü yerde ağırlayan Erdoğan'ın bu kez kravat taktığı görüldü.