Türkiye İnovasyon Konferansı

``Her bireyin inanılmaz potansiyeli var.

Fakat dünyada farkyaratacak büyük işleri yapmak, takım olayı. Bizim de daha iyitakım olmamız lazım``İSTANBUL - 07.12.2011 - Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, ``Helvayı yapmak için her şey hazır. İnsanımız var. Geçmişte insanlarımız Amerika`ya gidince inovasyon güçleri devreye giriyordu. Fakat artık bizim zamanımız`` dedi.

Ciliv, Türkiye İnovasyon Konferansı`nda yaptığı ``Mobil İnovasyon ile Sürdürülebilir Başarı`` başlıklı sunumunda, strateji denildiğinde farklılaşmanın önemine işaret ederek, önce müşteri kitlesini tanımak, sonra vazgeçemeyecekleri bir değer teklifi sunmak gerektiğini belirtti.

Farklılaşmak denildiğinde inovasyonun devreye girdiğini söyleyen Ciliv, dünyanın 2010`lu yıllarda akıllı telefonlar ve 3G`nin hızlı data transferiyle birlikte teknolojide yeni bir dönüm noktasına girdiğini kaydetti.

Yeni dönemde sahada artan kontrol ve verimlilik açısından makineden makineye iletişimin (M2M) önemine dikkati çeken Ciliv, bu teknolojinin hayvancılık, seracılık gibi alanlarda kullanım örneklerini verdi.

Gelecek 10 yıl içinde 50 milyar cihazın M2M ağına dahil olacağını söyleyen Süreyya Ciliv, ``3G geldikten sonra iki sene içinde data trafiği 36 misli arttı. 2010`dan 2015`e 20 misli artacak ve video bunun yüzde 66`sını teşkil edecek`` diye konuştu.

-``İnovasyonla fark yaratacak başarıları hep beraber yaratacağız``-Turkcell`in mobil şirket vizyonunun daha çevik, akıllı ve verimli olmayı mümkün kıldığını ifade eden Ciliv, şu anda teknolojiyi kullanarak dünyada liderliğe koşan Türkiye`den birçok firma bulunduğunu belirtti.

Mobil iletişimle finans dünyasını birleştiren gelişmelere de değinen Ciliv, ``Mobil finans çok önemli çünkü dünyada 1,2 milyar insanın banka hesabı var ama 6 milyar insanın elinde cep telefonu var. Parayı nakitten elektroniğe dönüştürüp, bu 6 milyar insanın kullandığı ağdan alışveriş yapabiliriz`` diye konuştu.

Süreyya Ciliv, sözlerini şöyle sürdürdü:``Artık Türkiye`nin zamanı. Helvayı yapmak için her şey hazır. İnsanımız var. Geçmişte bizim insanlarımız Amerika`ya gidince inovasyon güçleri devreye giriyordu. Fakat artık bizim zamanımız. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, `Geleceğin Steve Jobs`ları Türkiye`den çıkacak` dedi. İletişim teknolojisi ekstra çok önemli. Bütün sektörleri etkiliyor. O yüzden bizim bu fırsatı çok iyi değerlendirmemiz lazım.

28 senelik iş hayatımda öğrendiğim iki şey var. Her bireyin inanılmaz potansiyeli var. Fakat dünyada fark yaratacak büyük işleri yapmak, takım olayı. Bizim de daha iyi takım olmamız lazım. O yüzden belediyelerimizle, valiliklerimizle, özel sektörümüzle, üniversitemizle çalışmamız lazım. Bu yüzden Turkcell olarak girişimciliği çok destekliyoruz. Turkcell olarak size dünyanın en iyi teknolojilerini en uygun şartlarda getireceğiz. İnovasyonla fark yaratacak başarıları hep beraber yaratacağız.``(AYL-FAN)
Kaynak: AA