Mobilya Ustaları Torbalı’da Yetişecek

İzmir`in Torbalı ilçesinde, dünyaca ünlü mobilya fabrikaları başta olmak üzere 15′i aşkın mobilya firmasının kalifiye eleman sıkıntısı sona eriyor.

Mobilya Ustaları Torbalı’da Yetişecek
Torbalı Endüstri Meslek Lisesi’nin bitişiğindeki arsaya mobilya, dekorasyon ve tesisat teknolojisi bölümlerinin yer alacağı, dört katlı ve sekiz derslikli ek bina yapılacak. Bodrum ve zemin üzerine üç kattan oluşacak binada, alt kat atölye olarak kullanılacak. Merinos Mobilya tarafından hayata geçirilecek olan yaklaşık 2 milyon liralık projeyle ilçedeki mobilya imalatında gereken kalifiye elemanlar yetiştirilecek. Merinos, Alfemo, İşbir, Rondi, Okto ve Demente başta olmak üzere yaklaşık 15 firmanın faaliyet gösterdiği Torbalı’da, bu alanda 5 bini aşkın kişi istihdam ediliyor. Kalifiye elemanların çoğu, Karabağlar ve Tire gibi ilçelerinden geliyor.

Mobilya şehri olma yolunda ilerleyen Torbalı’da mobilya okulu olmaması, yetkilileri harekete geçirdi. Daha önce ilçe yöneticileri ve Torbalı Ticaret Odası`nın girişimi sonucu Merinos ve Alfemo firmalarıyla imzalanan protokollerle bu fabrikalarda istihdam garantili mobilya döşemeciliği kursu açılmıştı. fakat eleman ihtiyacını karşılamaya yetmedi. Ardından dönemin Kaymakamı Zeki Arslan, Belediye Başkanı İsmail Uygur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ruhi Gündoğdu, Torbalı Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Dursun Kaya Öztürk ve Merinos A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu’nu ziyaret ederek, okul bünyesinde mobilya bölümü açılması için söz aldı.