Maçın Ardından

``İki maç kala böyle bir gruptan çıkmakbizim için çok önemli``İSTANBUL - 07.

12.2011 - Anadolu Efes Basketbol Takımı Başantrenörü Ufuk Sarıca, THY Avrupa Ligi`nde ``Top 16`` turuna kalmayı garantilemenin kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti.

Sarıca, ligde C Grubu`nda İtalya`nın EA7 Emporio Armani ekibini 84-70 yendikleri karşılaşmanın ardından düzenlediği basın toplantısında, grupta 2 maçları kalmasına rağmen ``Top 16`` turuna kalmayı garantilediklerini anlatarak, ``Hedef olarak koyduğumuz dörtlü final için önce ``Top 16``ya kalmak gerekiyordu. İki maç kala böyle bir gruptan çıkmak bizim için çok önemli`` dedi.

EA7 Emporio Armani karşısında tempolu ve üstün bir mücadele sergilediklerini kaydeden Sarıca, ``Herkes katkı verdi, bu bizim için çok önemli bir durum. Grupta kalan iki maçımız vardı. Maccabi Electra ve Real Madrid ile oynayacağımız maçlar bizim sıralamadaki yerimizi belirleyecek. Tek amacımız bu maçları da kazanarak, grubu birinci ya da ikinci olarak bitirmek. Ama söylediğim gibi basamakları adım adım çıkmak lazım. İlk basamağı tamamladığımız için mutluyuz`` diye konuştu.

Ufuk Sarıca, NBA`deki lokavt sürecinin sona erecek olması nedeniyle takımdan ayrılan Ersan İlyasova`nın çok değerli bir oyuncu olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:``Onunla çalışmaktan dolayı çok mutlu oldum. Gösterdiği profesyonel yaklaşım ve amatör paylaşımı için ona tekrar teşekkür ediyorum. Gönül isterdi ki sezonu bizimle tamamlasın. En ufak bir ihtimal varsa dönmesi için, bizim kapımız her zaman ona açık. Kendisi de bunu biliyor. Belki ilerleyen senelerde, belki de bu sene yolumuz kesişir, bunu kimse bilemez.``Ersan İlyasova`nın yerine herhangi bir takviye yapmayı düşünmediklerini belirten Sarıca, sakatlığı bulunan oyuncuları Kerem Gönlüm`ün takıma katılmasını bekleyeceklerini ifade etti.

(ERC-BÜL-KAF)
Kaynak: AA