Kurbanoğlu'ndan Çalışanlara Jest

Diyarbakır`ın Yenişehir ilçe Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu belediye çalışanlarıyla bir araya gelerek, çalışanların sosyal alacaklarına yönelik yeni bir yol haritası çizmeye çalıştıklarını, imkanlar ölçüsünde çalışanlara birikmiş alacaklarını ödeyeceklerini söyledi.

Kurbanoğlu'ndan Çalışanlara Jest
Yenişehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü şantiyesinde belediye personellerine yapılan toplantıya Belediye yöneticilerinin yanı sıra BDP Yenişehir İlçe Başkanı Nihat Yıldız, BDP Diyarbakır il yöneticileri, Belediye İş Sendikası Diyarbakır Şube yöneticisi M.Hüseyin Karakaş, Tüm-Belsen Diyarbakır Şube Başkanı Medeni Alpkaya ve çok sayıda belediye çalışanı katıldı. Toplantıda konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, 6111 sayılı norm kadro yasası gereği 230 işçinin diğer kurumlaraaktarılmasını Diyarbakır Valiliği`nin engellediğini hatırlatarak, tüm planlarının bozulduğunu ifade etti. Kurbanoğlu, "Hükümet yerel yönetimlere yönelik bir yasa çıkardı. Bu yasa gereği norm kadro fazlamız olan personellerin diğer kamu kurumlarına aktarılması söz konusuydu. Planlamalarımızı bu yasaya göre yaptık. Ancak Valilik bu yasayı Diyarbakır ilinde uygulamayarak, bütün planlamalarımızı alt üst etti. Eğer Valilik bu yasayı uygulasaydı belediye personelinin tüm alacaklarını ödeyebilecek noktadaolacaktık" dedi. Kurbanoğlu toplantıda tüm bu olumsuzluklara rağmen emekçilerin alın teri olan birikmiş sosyal alacaklarının imkanlar ölçüsünde verileceğini söyleyerek, "Belediyemizin kaynaklarını ve gelirlerini göz önünde bulundurarak, emekçi arkadaşlarımızın sosyal alacaklarını ödemeye çalışıyoruz. Bu anlamda belediyemizin giderlerinde tasarrufa gitmiş bulunmaktayız" dedi. Yenişehir Belediyesi`nin başkan yardımcıları dahil olmak üzere 7 kişilik bir ekip tarafından yönetildiğini ve alınan tüm kararların ortak alındığını da sözlerine ekleyen başkan Kurbanoğlu, "Belediyemizde çalışan personeller arasında asla bir ayrım yapmadık. Çalışanlar arasında adaletli olmaya özen gösterdik. Bundan sonra da bu politikamız devam edecektir. Bugün çalışanlarımıza birikmiş sosyal alacaklarından bir miktar ödeme yaptık" dedi

Daha sonra söz alan Belediye İş sendikası Diyarbakır Şube Yöneticisi M.Hüseyin Karakaş, Yenişehir Belediyesinin yönetiminin çalışanlar arasında adaletli davrandığını belirterek, çalışanların birikmiş sosyal alacaklarının ödenmesinin aksama sebebinin valiliğin 6111 sayıl yasayı uygulamaması olarak gösterdi. Toplantıda kısa bir konuşma yapan Tüm-Bel-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Medeni Alpkaya da hükümetin yerel yönetimlere yaklaşımını eleştirdi.
Kaynak: İHA