İzmir'de Kerbela Şehitleri Anıldı

İzmir`de Kerbela şehitleri ilk kez bir camide düzenlenen programla anıldı.

İzmir'de Kerbela Şehitleri Anıldı

Balçova Müftülüğü, Uğur Camii`nde Kerbela şehitlerini anma programı düzenledi. Yatsı namazına müteakip düzenlenen programda, Kuran`ı Kerim ve Mevlid`i Şerif okundu. Alevi ve sünniler aynı safta Kerbela şehitleri için el açıp dua etti.
Eğitimci Mehmet Yıldız, Peygamberimiz Hz. Muhammed`in (SAV), torunları Hz. Hasan ve Hüseyin`e olan sevgisini anlattı. Peygamberimizin torunu Hazreti Hüseyin ve şehit edilen 72 sahabe adına okunan 72 hatmin duası yapıldı. Balçova Uğur Camii`nde gerçekleştirilen programı düzenleyen Balçova Müftüsü Yusuf Çelik, "Her evinde bir Hasan`ın, Hüseyin`in, Fatma`nın, Ali`nin bulunduğu, çocuklarına en değerli isimler olarak bunları veren Anadolu`nun her karış toprağında, bu hadisenin yıl dönümünde içeri sızlamayan, gözü yaşarmayan insan yoktur" dedi.
İnsanların Kerbela olayından alması gereken çok önemli derslerin olduğu belirten Müftü Çelik, acı dolu yaşanmış hadiselerin bir daha yaşanmaması için tarihin derinliklerine gömülerek kıyamete kadar tekrarına bir daha imkan verilmemesi gerektiğinin altını çizdi. Kerbela`da şehit olanların uğruna öldüğü değerlerin yaşatılması ve gelecek nesillere ulaştırılması gerektiğini ifade eden Çelik, "Peygamberimiz hepimizin peygamberi, kitabımız hepimizin kitabı, kıblemiz hepimizin kıblesi. Bu değerler hepimizin ortak alanı, sahası. Bu değerlerle ilgili bütün inananları ilgilendiren toplantıları zamanı zemini uygun olduğu sürece tertip etmeye devam edeceğiz. Biz programımıza Alevi vatandaşlarımızı davet ettik, onlar da gelip katıldılar. Bizi onure ettiler. Bizim aramızda ayrım yoktur. Bizim dünyamızda kine nefrete yer yok, bizim dünyamızda sevginin muhabbetin yeri var" diye konuştu.
Uğur Camii`nde gerçekleştirilen anma etkinliğine Alevi vatandaşlar da ilgi gösterdi. Programa katılan Cem Vakfı İzmir Şube Başkanı Avukat Ali İhsan Şahin, "Birlikte gözyaşı döktük, orucumuzu açtık, lokmamızı paylaştık. Bugün onların davetlisi olarak biz buradayız. Yine ortak acımızı paylaşmak, birlikte gözyaşı dökmek ve şehitlerimizi anmak için burdayız. Bu programı düzenleyenlerden Allah razı olsun" şeklinde konuştu. Alevi Dedesi Zeynel Sevin de, Balçova Müftüsüne Kerbela şehitlerini anma programı düzenlediği için teşekkür ederek, "Allah`ımız bir, Peygamberimiz bir, Kuranımız bir, Ehli Beyt ortak değerimizdir" diyerek birlik beraberlik mesajı verdi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programın sonunda aşure dağıtıldı.