Almanya'da töre cinayeti şoku

Almanya'da Ali B. isimli bir Türk, hamile olduğu öne sürülen ve bir sığınma evine yerleşen 13 yaşındaki kızı Suzan'ı sokak ortasında altı kurşunla öldürdü.

Almanya'da töre cinayeti şoku
Göçmenlere yönelik ırkçı cinayetlerin ortaya çıkmasıyla sarsılan Almanya şimdi de töre cinayeti şoku yaşıyor. Alman basınına yansıyan haberlere göre, Aşağı Saksonya Eyaleti’ndeki Stolzenau kasabasında kebapçılık yapan 35 yaşındaki Ali B. ile 13 yaşındaki kızı Suzan arasında uzun süredir gerginlik vardı. Okul arkadaşları Suzan’ın sık sık okula yüzünde morluklarla geldiğini ve babasının kendisine kötü davrandığından şikayet ettiğini söyledi. Suzan babasının baskısına dayanamarak bir sığınma evine yerleşti. Aile kızlarını eve geri dönmesi için ikna etmeye çalışsa da başarılı olamadı. Pazartesi günü Ali B. ve eşi kızlarıyla yeniden buluştu. Ancak Suzan eve dönmek istemediğini yineledi. Bunun üzerine baba Ali B. tabancasını çıkararak kızına kurşun yağdırdı.

Anne gözaltında

Yapılan otopside genç kızın başına, omzuna ve göğsüne altı kurşun isabet ettiği tespit edildi. Suzan olay yerinde hayatını kaybederken, baba Ali B. otomobiliyle kaçtı. Aracı 25 kilometre uzakta, ormanlık bir alanın başlangıcında bulundu. Alarma geçen polis Ali B.’yi bulmak için büyük bir operasyon başlattı. Yüzlerce polis, eğitimli köpekler ve helikopterlerin de yardımıyla bölgede Ali B.’yi arama çalışmalarını sürdürüyor. Kızı gözlerinin önünde öldürülen Ali B.’nin eşinin ise polis tarafından gözaltına alındığı açıklandı. Polis sözcüsü Torsten Rötschke, Suzan’ın birkaç aylık hamile olduğuna ilişkin iddialar bulunduğunu, otopsi raporunun açıklanmasının ardından durumun netliğe kavuşacağını açıkladı. Polis, tüm olasılıkları değerlendirdiklerinin de altını çizdi.