Yurtta Hava Durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin güney, iç ve batı kesimlerinde görülecek yağışların genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Batı Karadeniz`in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Yurtta Hava Durumu
Yağışların, İzmir, Aydın ve Muğla`da çok kuvvetli; Manisa, Uşak, Kütahya, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Balıkesir ile akşam saatlerinden sonra Antalya`nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde içve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığı, yurdun kuzeybatı kesimlerinde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı (lodos), Marmara`nın batısı ile akşam saatlerinden itibaren Kıyı Ege`de kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Kıyı Ege ile Marmara`da kuvvetli olarak (30-50 Km/Sa) esecek.Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. 12 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 Km/Sa) esmesi bekleniyor. 14 İzmir: Parçalı ve çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar il genelinde çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı (Lodos), akşam saatlerinden itibaren kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (30-50 Km/Sa) esmesi bekleniyor. 15 Adana:Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 16 Antalya: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde Alanya, Manavgat, İbralı ve Akseki ilçelerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; akşam saatlerinden itibaren güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 Km/Sa) esmesi bekleniyor. 17 Konya: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. 10 Samsun: Parçalı ve az bulutlu 18 Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 16 Erzurum: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. -5 Van: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. 5 Diyarbakır: Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. 11
Kaynak: İHA