Trabzonspor, Fransa'da Tur Peşinde

mavililer, grubu ikinci sıradatamamlayarak, tarihinde ilk kez katıldığı grup maçlarında birüst tura yükselerek bir ilki daha gerçekleştirmek istiyor-CSKA Moskova`nın deplasmanda Inter`i yenememesi halinde grupikinciliği için Trabzonspor`a Lille karşısında beraberlik almasıyetecekTRABZON - 06.

12.2011 - UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu son maçında yarın deplasmanda Fransa`nın Lille takımı ile karşılaşacak Trabzonspor, tarihinde ilk kez katıldığı grup maçlarında bir üst tura yükselerek bir ilki daha gerçekleştirmek istiyor.

10 puanlı Inter`in ilk sırada bitirmesinin kesinleştiği grupta 6 puan ile ikinci sırada yer alan bordo-mavililer, son maçlar öncesi 5`er puanla arkasından gelen Lille ve CSKA Moskova`nın önünde mutlu sona ulaşmayı hedefliyor.

Lille deplasmanında kazanması halinde gruptan çıkacak Trabzonspor`a, CSKA Moskova`nın Inter`i deplasmanda yenememesi halinde beraberlik yetecek.

Karadeniz ekibi, grubu üçüncü sırada tamamlaması halinde ise yoluna UEFA Avrupa Ligi`nde devam edecek.

-Burak, siftah peşinde olacak-Spor Toto Süper Lig`de attığı 13 golle gol krallığında ilk sırada yer alan bordo-mavili takımın forvet oyuncusu Burak Yılmaz, Avrupa`da `siftah` peşinde olacak.

Bu sezon bordo-mavili takım formasıyla Avrupa Kupaları`ndaki 6. maçına çıkacak Burak, Lille karşısında gol özlemini de sonlandırmaya çalışacak.

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki Benfica maçlarında gol kaydedemeyen Burak, UEFA Avrupa Ligi`ndeki Athletic Bilbao maçının 6. dakikasında kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakmıştı.

Bu kartın ardından aldığı 3 maçlık cezası sona eren Burak, tekrar Şampiyonlar Ligi`ne alınan bordo-mavili takımın CSKA Moskova ve Inter ile yaptığı maçlarda da fileleri havalandıramamıştı.

-Portekizli hakem yönetecek-Lille Metropole Stadı`nda oynanacak ve TSİ 21.45`te başlayacak karşılaşmayı, Portekiz Futbol Federasyonu`ndan Pedro Proenca Oliveira Alves Garcia yönetecek.

Garcia`nın yardımcılıklarını Jose Tiago Garcias Bolinhas Trigo ve Ricardo Jorge Ferreira Santos yapacak.

-Muhtemel 11-Trabzonspor`da, uzun süredir sakatlıkları bulunan Vittek ve Tayfun ile statü gereği Avrupa Kupası maçlarında forma giyemeyen Volkan Şen takımda yer alamayacak.

Bordo-mavililerin yarınki karşılaşmaya Tolga, Celustka, Giray, Glowacki, Cech, Serkan, Zokora, Colman, Halil, Alanzinho ve Burak 11`i ile çıkması bekleniyor.

-B Grubu Puan Tablosu-Trabzonspor`un yer aldığı B Grubu`ndaki son maçlar öncesi puan tablosu şöyle:Takım O G B M A Y P----------------------------------------------------1- İnter 5 3 1 1 7 5 102- Trabzonspor 5 1 3 1 3 5 63- Lille 5 1 2 2 6 6 54- CSKA Moskova 5 1 2 2 7 7 5----------------------------------------------------Maçlar: Lille - Trabzonspor, Inter - CSKA Moskova(SE-ZAF-GKH)
Kaynak: AA