Silvan'da Sosyal İletişim Konferansı

Diyarbakır`ın Silvan ilçesinde "Aile İçi İletişimi Güçlendirerek, Aile İçi Şiddetin ve Boşanmaların Önlenmesi Projesi" çerçevesinde "Aile İçi Sosyal İletişim" konulu konferans verildi.

Sosyal Destek Programı (SODES) Projesi kapsamında Dicle Üniversitesi, Diyarbakır Valiliği ve Devlet Planlama Teşkilatı işbirliğiyle "Aile İçi İletişimi Güçlendirerek, Aile İçi Şiddetin ve Boşanmaların Önlenmesi Projesi" çerçevesinde Silvan ilçesinde "Aile İçi Sosyal İletişim" konulu konferans verildi

Silvan İlçesi Türk Telekom Yatlı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) toplantı salonunda düzenlenen konferansa Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Yazar Yar. Doç. Dr. Mikail Söylemez, Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Behçet Oral, Milli Eğitim Şube Müdürü Vefaddin Çelik, okul müdürleri, öğretmen ve okul aile birlik başkanları katıldı. Ailede çocuk eğitim üzerinde duran Doç. Dr. Behçet Oral, "Aile huzur ortamıdır. Bu ortam, fertlerin karşılıklıanlayış ve feragatine bağlıdır. Aile içindeki bu feragat duygusu ebeveynlerde bilhassa annelerde daima zirvededir. Evlatlarına karşı sabırlı olmak, onlardan sevgi ve şefkati esirgememek, problemlerine uyumlu ve mantıklı çözümle yaklaşmak, em güzel terbiye metodudur" dedi. Aile içi sosyal iletişimin temel öğeleri olan sevgiyi, vefayı, barışı ve umudu mumlarla dramatize ederek dinleyicilere sunan Yrd. Doç. Dr. Mikail Söylemez, aile içi sosyal iletişimde kullanılan "Evet" ve "Hayır" kavramlarının aile fertleri üzerinde oluşturduğu pozitif ve negatif etkileri üzerinde durdu. 17 Merkez, 4 Merkez ilçe, 13 çevre ilçede olmak üzere toplam 51 konferans düzenlediklerini belirten Yrd. Doç. Dr. Mikail Sönmez, "Her ilçede 3 konferans veriyoruz. Veli, ebeveyn, erkek ve kız çocuklarınayönelik konferanslar düzenliyoruz" dedi. Konferans sonunda Dicle Üniversitesi, Diyarbakır Valiliği ve Devlet Planlama Teşkilatı`nın katkılarıyla basılan Aile İçi Sosyal İletişim ve Çocuk Eğitimi`ne Farklı Bakışlar adlı iki kitap katılımcılara dağıtıldı. Silvan Türk Telekom YİBO toplantı salonunda yapılan konferansta köy okul müdürlerinin salonu erken terk etmeleri ise dikkat çekti.
Kaynak: İHA