Siirt'te Turizmin Geliştirilmesi Projesinin Yol Haritası Belirleniyor

Başkent Üniversitesi ve Mimar Sinan Üniversitesi`nden iki profesör Siirt’te turizm yol haritası için çalışmalarını sürdürüyor.


Aydınlar Belediyesi ve kaymakamlığının hazırladıkları Siirt Turizminin Geliştirilmesi Projesi`nin yol haritası belirleniyor. Bu amaçla Başkent Üniversitesi`nden arkeolog Prof. Dr. Cengiz Işık ve Mimar Sinan Üniversitesi`nden Mimar Prof. Dr. Oğuz Özer çalışmalarını sürdürüyorlar. Aydınlar Belediye Başkanı Mesut Memduhoğlu, İPA kapsamında hazırladıkları ve kabul edilen proje ile Siirt turizminin geliştirilmesini amaçladıklarını söyledi.

Daha öncede Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerinin her yıl 21 Mart ve 23 Eylülde yeni doğan ilk güneş ışınlarının Hocası İsmail Fakirullah Hazretlerinin başucuna doğmasını sağlayan ve daha sonra bozulan sisteme tekrar işlerlik kazandırılmasında aktif olarak görev alan Başkent Üniversitesi`nden Prof. Dr. Cengiz Işık, Siirt`in ve Aydınlar ilçesinin inanç turizmi açısından hak etmediği bir yerde bulunduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Işık, “Siirt ve Tillo gerçekten tarihi, inanç ve kültür turizmi açısından çok zengin yerler. Bu yerlerde turizm açısından ihtiyaç duyulan gerekli düzenlemelerin yapılıp tanıtımlarına süratle geçilmesi gerekiyor. Bu amaçla, gönüllü olarak burada çalışmalar yaparak proje kapsamında nelerin yapılabileceğini belirlemeye çalışıyoruz. Çalışmalarımız sürüyor. Işık tutacak çalışmalar olacak. Büyük bir destek görüyoruz.” dedi.