Hayrunnisalı Bayanlar Ardeşen'de Aşure Dağıttı

Hayrunnisa Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyeleri ve dernek görevlisi bayanlar, ilçe halkına aşure dağıttı.

Dernekte görevli olan bayanlar, Ardeşen hükümet konağı önüne kurdukları aşure çadırını ziyaret eden misafirlere, özenle hazırladıkları aşureleri ikram etti.
Hayrunnisalı bayanlar, Muharrem ayı kapsamında tertip ettikleri aşure programında; başta Ardeşen Kaymakamı İlyas Memiş olmak üzere, ilçedeki kurum ve birim yöneticilerine de Muharrem ayının birlik ve bereket simgesi olan aşurelerini sundu.
Hayrunnisa Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Belgin Geniş, derneğin çatısı altında bulunan hünerli arkadaşları ile birlikte ilçe halkına aşure ikramında bulunmalarından son derece mutluluk duyduklarını belirtti. Belgin Geniş, şunları söyledi:
"Aşure günü, Hz. Nuh peygamberden günümüze kadar çok güzel bir miras olarak gelmiştir. İnsanlarla sevincimizi, sıcak bir çorbayı paylaşmak istedik. Aşure, kurtuluşun, felaha ermenin adı iken son zamanlarda aynı duyguları paylaşan insanlar arasına ayrıcalık ve tefrika kıvılcımları atılır oldu. Adeta tatlı aşuremizin içerisine zehir karıştırmak istendi. Ülkemizde ve dünya üzerinde bu tür oyunlara fırsat vermemeli, birlikteliğimizi korumalıyız. Ayrıca, bu sıcacık çorbamızdan Van ilimizdeki depremzede kardeşlerimize içirme imkanı bulamamaktan dolayı da hüznümüzü belirtmek isteriz."