Gömeç’de Tariş Başkanı Düşürüldü

Balıkesir’in Gömeç ilçesinde, 1028 nolu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi (Tariş) Başkanı Ahmet Ali Uzun, üç aydır anlaşamadığı yönetim kurulundaki arkadaşları tarafından başkanlıktan düşürüldü.

2 yıl önce yapılan seçimde listesinde yer verdiği arkadaşlarının ihanetine uğradığını bildiren Uzun, baskılar yüzünden 2 aydır Tariş’e gidemediğini söyledi. Yönetim kurulunda yer alanların ortakların oylarına ipotek koyduklarını iddia eden 52 yaşındaki Ahmet Ali Uzun, bu güne kadar Tariş ve ortakların menfaatleri için çalıştığını söyledi. 3 dönemdir başkanlık yapan, başarılı çalışmalara imza atan ve son seçimde de rakipsiz başkan olan Uzun, tehditler yüzünden Tariş’e gidemediğini söyledi. Yönetim kurulundakilerle adliyelik olduklarını bildiren Ahmet Ali Uzun, “Yönetimdeki arkadaşların tavırları yüzünden 2 aydır Tariş’e gidemiyordum. Son yönetim kurulu toplantısında da başkanlıktan düşürüldüm. Oysa bu güne kadar Tariş ve ortakların menfaatleri için çalıştım. 500 bin lira hibe desteği alarak fabrikanın kapasitesini artırdım. Bu güne kadar yaptığım çalışmaları ortaklar da takdir etmektedir. Balıkesir’deki 10 kişilik zeytinyağı tanıtım komitesinin de üyesiyim. Yönetim kurulundaki 4 arkadaş kendi aralarında anlaşarak ortakların oylarına ipotek koymuştur. Bu arkadaşlar Tariş’i ileri götüremezler. Bu güne kadar köyde ilk hasat şenliğini ben yaptım. Zeytinyağı fabrikasının kapasitesini günlük 160 tona çıkardım. Zeytin ve zeytinyağının tanıtımı için çalışıyorum. Bu güne kadar ortakların menfaatlerin korumak için mücadele ettim. 2012 yılının Kasım ayında seçimli genel kurulda gene adayım. Ortaklar her zaman benim yanımdadır. Bunu biliyorum. Listeme aldığım arkadaşların ihanetine uğradım” dedi

Gömeç’teki Tariş ortaklarını İzmir’deki Tariş tesislerine götüren başkan Ahmet Ali Uzun, Tariş üst yönetimine karşı tavırlarıyla da dikkat çekmişti.
Kaynak: İHA