ABD'de bu Türk filmini konuşuyor

ABD, Müjdat Gezen'li 'çakma ET' Homoti ile fena kafa buldu.

ABD'de bu Türk filmini konuşuyor
ABD'li sinemaseverlerin 2000'lerde keşfettiği "Dünyayı Kurtaran Adam"dan sonra, Müjdat Gezen'li 'çakma ET' Homoti fırtınalar estiriyor.

Türk sineması bilim kurgu filmleriyle dünyaya önemli katkılarda bulundu. Dünyayı Kurtaran Adam ve Badi bunların öne çıkan örnekleri arasında. Türk fantastik sinemasını yeni yeni öğrenen Amerikan sinema tutkunları Türkiye'ye gelen bir uzaylının yaşadıklarını anlatan Homoti'yi keşfetti. Film 'çakma' UFO haberi yapmak isteyen Ali isimli bir gazeteciyi canlandıran Müjdat Gezen'in gerçek uzaylı Homoti'yle yaşadıklarını anlatıyor. Perran Kutman'ın karakteri Hatice, Ali'nin evine temizliğe gittiği sırada Homoti ile karşılaşıyor.1987'de Müjdat Gezen'in yönetmenliğinde çekilen film için "en saçma ET uyarlamaları arasında" yorumu yapıldı.

ABD'de bu Türk filmini konuşuyor

ET TÜRKİYE'YE GELİRSE...
Film, asparagas UFO haberi yapmak isteyen Ali isimli bir gazeteciyi canlandıran Müjdat Gezen’in gerçek uzaylı Homoti’yle yaşadıklarını anlatıyor.

Perran Kutman’ın karakteri Hatice, Ali’nin evine temizliğe gittiği sırada Homoti ile tanışıyor. Bu sırada Ali’yi ziyaret eden Savaş Dinçel, eşcinsel Haydar’ı canlandırıyor. Homoti’den korkan Haydar’ı sakinleştiren isim ise yine Hatice oluyor.

HOMOTİ


YÖNETMEN MÜJDAT GEZEN
YÖNETMEN YARDIMCISI NAZAN ŞENTÜRK