Havalar daha da soğuyacak

Yurdun büyük bir kesiminde bugünden itibaren yağışlar başlıyor, perşembe günü ise kar yağışı etkili olacak.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, yurdun batısı parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kıyı Ege ve Manisa çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığı, yurdun kuzeybatı kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise, genellikle güney ve güneybatı (lodos) yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esecek.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Yetkililer, rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege'de güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli ve yert yer fırtınamsı rüzgar şeklinde (40-60 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, ulaşımda aksamalar, vb.) ilgilileri ve vatandaşları tedbirli ve dikkatli olması gerektiği konusunda uyardı.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; bölge genelinde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esecek.

EGE:
Parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege ile Manisa çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. Rüzgar; kıyı kesimlerinde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, batısının parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla kıyı kesimlerinin çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı ile birlikte sis bekleniyor. BEYAZ GAZETE