Fatih'te Engelsiz Ulaşım Başlıyor

Fatih Üniversitesi Çevre Kulübü, ‘Sosyal Sorumluluk Projesi’ kapsamında okullarında bulunan engelli öğrencileri düşünerek bir proje hazırladı.


Sadece doğaya ve çevreye karşı sorumlu olmanın yetersiz olduğunu düşünen kulüp yetkilileri, gerçekleştirecekleri bu projeyle engelli arkadaşlarının ulaşım problemini çözmeyi amaçlıyor. ‘Bir Engelleri de Ulaşım Olmasın’ adlı projenin içeriğinde okulda bulunan binaların fiziksel durumlarında düzenlemeler, kampüse ulaşmaları için araç tahsisi ve kampüs içerisinde bulunan bağış kutuları gibi çalışmalar yer alıyor.

Projenin başlangıcını 3 Aralık Dünya Engelliler gününde yapan kulüp yönetimi, herkesin aslında birer engelli adayı olduğunun da altını çiziyor. Çevre Kulübü Başkanı Göktuğ Tahıl projeleriyle ilgili şunları kaydetti: “Belediye haftada bir defa engelli öğrencilerin kullanımına bir araç tahsis ediyordu. Ancak belediyenin tahsis ettiği araç yeterli gelmediğinden, tüm masrafları Fatih Üniversitesi tarafından karşılanacak başka bir araç tahsisine yönelik çalışmalara başladık. Ayrıca okulumuz tüm kampüsümüzün engelli öğrenciler tarafından etkili kullanılabilmesi için büyük bir projeye imza atıyor. Zaten ‘engelli dostu’ olan kampüsümüz engelli arkadaşlarımız için daha yaşanılır olacak. Yaptığımız bu çalışmaların diğer üniversitelerce örnek alınıp geliştirilmesini umut ediyoruz.” dedi.

Çevre Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sami Gören ise yaptığı açıklamada, “Biz öğrencilerimizi gerçek hayatta bilgi ve sorumluluklarının artması için bu tür projelere yönlendiriyoruz. Bu meselenin engelli öğrencilerimiz ve toplum nezdinde büyük bir yara olduğunu biliyoruz. Öğrencilerimizle birlikte karınca kararınca faydalı olmaya çalışmak bizi mutlu ediyor.” dedi.