Depremzede Nişanlı Çift Samsun'da Evlendi

Van’da meydana gelen deprem sonrası düğünlerini ileri bir tarihe öteleyen nişanlı çift, Samsun’da düzenlenen sürpriz düğün ile dünyaevine girmenin mutluluğunu yaşadı.


Van depremi sonrası Samsun’a gelen genç çiftin Canik Kültür Merkezi’nde gerçekleşen düğününde nihanı Canik Belediye Başkanı Osman Genç kıyarken şahitleri ise Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ile Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan oldu. Düğüne misafirhanelerde kalan depremzedeler ve Samsun protokolü katıldı. Nikâhın kıyılmasının ardından Samsun Valisi Aksoy evlilik cüzdanını geline verdi.
Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İngilizce Bölümü’nde okuyan kardeşinin daveti üzerine Samsun Valiliği’nin aracılığı ile kente geldiklerini söyleyen Ümmet Gündal, kendilerine Samsunluların sahip çıktığını belirtti. Evlilik hayalinin hiç ummadığı bir yerde Samsun’da gerçekleştiğini kaydeden 21 yaşındaki Gündal, “Biz 2 yıldır nişanlıydık ve evleneceğim günü büyük bir sabırsızlıkla bekliyordum. Düğün tarihi olarak belirlediğimiz tarihten bir hafta önce Van depremi oldu. Biz Van merkezde oturuyorduk ve evimiz oturulamaz ha hale geldi. Biz de Samsun’a gelmeye karar verdik. Burada Sayın Valimiz bizim nişanlı olduğumuzu öğrenmiş ve bizim için bir düğün organize edilmesini istemiş. Yurttaki görevliler bana bunu söylediğinde ilk önce inanamadım, ama gelinlik ve damatlıklar alınca çok mutlu oldum. Samsun Valimiz ve Emniyet Müdürümüz bizim babamız, annemiz oldu. Bize Samsunlular tüm sevecenliklerini gösterdiler, sonuçta bizler hepimiz bir milletiz.” dedi.
Sürpriz düğün ile şok olduğunu kaydeden 18 yaşındaki gelin Yeşim Özsoy ise “Çok mutluyum, düğün umduğumdan da çok güzel oldu. Beklemediğim bir şeydi, sağ olsunlar, annem ve babam burada değiller, ama Vali Bey onların yerini tuttu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Depremden dolayı psikolojimiz alt üst olmuştu, bu sebeple düğün çok güzel oldu. Ailelerimizin yarısı Van’da, onun hüznü var, ama olsun, düğün beklediğimizden çok çok daha güzel oldu.” diye konuştu.