Deprem Bölgesinde Eğitim Öğretim Başladı

Van`ın Başkale ilçesinde eğitim öğretim yeniden başladı.

Geçen 23 Ekim tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından kapanan okullar yeniden eğitim öğretime açıldı. Yaklaşık 1,5 ay okullarından uzak kalan öğrenciler bugün ders başı yaptı. Depremden dolayı tedirgin olan veliler okullarda inceleme yaptıktan sonra öğrencisini okula bıraktı. Hâla tedirgin olduklarını ifade eden öğrenci velileri, çocuklarının eğitimlerinden geri kalmaması için mecburen okula gönderdiklerini söyledi.

Öte yandan il merkezindeki Başkale`ye göç eden ailelerden dolayı okullardaki öğrenci sayısı arttı. Dersliklerdeki sıraların az olmasından dolayı bazı sınıflarda üç öğrenci yan yana oturmak zorunda kaldı.Okulların açılmasıyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Adil Demir, bir okul hariç tüm okulların eğitim öğretime başladığını belirterek; "5 Aralık itibariyle bütün okullarımızı eğitim ve öğretime açtık. Bir okulumuzda sadece sıkıntı var. O okulumuzdaki öğrencileri de ilçedeki yatılı ilköğretim bölge okullarına aktardık. Depremden dolayı ilçemizde iki bin dolayında öğrenci artışı beklemekteyiz" dedi.

Van`dan göç eden Akif Işık isimli depremzede ise; "Evimiz yıkıldığı için Başkale`ye göç ettik. Van`da hayat normale dönene kadar burada yaşayacağız. Bu arada çocuklarımızın eğitimin aksamaması için de elimizden geleni yapıyoruz. İlçe Kaymakamlığı`na yaptığım müracaatta çocuklarımın kaydını buraya yaptırdık. 2011-2012 eğitim öğretim yılında çocuklarım Başkale`deki okullarda eğitim görecek" diye konuştu.

Uzun bir aradan sonra tekrar okullarına kavuşan öğrenciler oldukça heyecanlı olduklarını söylediler.
Kaynak: İHA