Cihan Haber Ajansı Gündemi

05 Aralık 2011 Pazartesi

TÜBİTAK Bilim Özel Hizmet ve Teşvik Ödülleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün himayelerinde Çankaya Köşkü`nde verilecek.

Gül, ayrıca köşkte Hindistan Büyükelçisi Susmita Gongulee Thomas`ı kabul edecek. (11.00/14.30)

Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Michael Camunez Ankara Sanayi Odası`nı ziyaret edecek. (12.45)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Caferilik İnancını Tanıtma Araştırma ve Eğitim Derneği`nce İstanbul’da düzenlenen "Evrensel Aşura Matem Merasimi`ne" katılacak. Kılıçdaroğlu, öğleden sonra da Ankara’da partisinin MYK toplantısı ile Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın etkinliğine katılacak. (10.00/16.00/20.30)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin yıl dönümü nedeniyle Anıtkabir’deki törenlere katılacak. (10.00)

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ICAO Konsey Başkanı Roberto Kobeh Gonzales`i Denizcilik Müsteşarlığı’nda kabul edecek. (18.00)

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Şakir Ercan Gül, İstanbul’da Ekonomi Gazetecileri Derneği üyeleri ile bir araya gelecek. (10.00)

Bosna Hersek Federasyonu Temsilciler Meclisi Başkanı Denis Svizdiç, beraberindeki heyet ile birlikte Bursa’da incelemelerde bulunacak. Bosna Heyeti, Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ziyaret edecek. Ayrıca işadamlarıyla bir araya gelecek. (09.45-18.00)

Sakarya’da 1999 yılında meydana gelen depremde zarar gören orta hasarlı binaların elektrik, su ve doğalgazları kesilerek boşaltılmasına başlanacak.


Deprem bölgesinde Van ve Erciş dışındaki okullarda eğitim ve öğretime başlanacak.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde bir araya gelecek. Görüşme sonrasına basın açıklaması yapılacak.

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da Van depremzedelerine yardım amaçlı ‘Dayanışma Konseri’ yapıldı. Konsere Türkiye’den CHP Milletvekili Sebahat Akkiraz, Mustafa Özarslan ve Ahmet Aslan katıldı.

AVRASYA FEED
Rusya`da parlamento seçimleri ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.


Orta Asya ülkelerinden Kazakistan, metroya kavuştu. İlk olarak 1988 yılında inşaat başlayan metro, Kazakistan’ın bağımsızlığının 20. yılında nihayet hizmete açıldı.


SPOR
Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasının son maçında Beşiktaş ile Orduspor karşı karşıya gelecek. Beşiktaş’ın cezası nedeniyle maç Antalya’da oynanacak. (20.00)

Bank Asya 1. Lig’de 14. hafta son karşılaşmasında Karşıyaka ile Giresunspor karşı karşıya gelecek. (20.00)