Başkan Kocaoğlu Siyasette 'fermuar' Sistemi Önerdi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2099 yerel seçimlerinden önce siyasette “fermuar sistemi” uygulanarak, bir kadın bir erkek şeklinde sıralama yapılmasını önerdi.

Kocaoğlu, “Kadın eli değmeyen yemekten nasıl tat alınmıyorsa kadının etkin olmadığı siyasetten de tat alınamıyor.” dedi. Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 77. yıldönümü, İzmir`de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi ve kadın örgütlerinin destek verdiği program kapsamında Başkan Kocaoğlu ve eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, Milletvekili Mustafa Moroğlu, belediye başkan eşleri ve sivil toplum kuruluşların temsilcileri Cumhuriyet Meydanı`nda çelenk törenine katıldı.

Burada konuşan Başkan Kocaoğlu, “İzmir üstündeki kara bulutlar dağılıyorsa, oynanmak istenen oyunlar oynanamıyor, geri tepiyorsa buradaki bir numaralı pay sahibi İzmirli hanımlardır. Kadınlarımız sayesinde, inandığımız ilke ve değerlerle evrensel ahlâk kurallarını uygulayarak görev yapıyoruz. En büyük teşekkürlerimiz, sizden aldığımız destek içindir.” dedi.

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) İzmir Şube Başkanı Ayşenur Döken ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Semra Arık ise Türkiye nüfusunun yarısını kadınlar oluştururken Meclis`teki temsil oranını sadece yüzde 14,2 olduğunu vurgulayarak, siyasetteki kadın etkinliğinin arttırılmasını istedi. Başkan Kocaoğlu`nun da eşlik ettiği katılımcılar, törenden sonra çeşitli etkinliklerin düzenleneceği Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi`ne kadar yürüdü.