Başkan Doğan’dan İzgaz’a Veryansın

İzmit Belediye Başkanı Dr.

Nevzat Doğan, Alikahya bölgesinde yaptığı incelemelerde İZGAZ’ın yapması gereken çalışmaları yapmadığına işaret ederek adeta veryansın etti

Bölge sakinlerinin kendisine ilettiği şikayetleri son derece haklı bulduğunu söyleyen Başkan Doğan, “İZGAZ, özelleştirilmesinin ardından hizmet götürmeye yasal olarak zorunlu olduğu halde, belli bir takım bölgelere hizmet götürmüyor. Bunun asla geçerli bir mazereti olamaz. Biz 2,5 yıldır, Alikahya’da özellikle de, Atatürk mahallesinde en uç noktalara kadar hizmet götürüyoruz. Alt yapının ve üst yapının tamamlandığı bölgelerde vatandaş İZGAZ’a gaz bağlanması için müracaat ediyor, ama İZGAZ bu talepleri görmezden geliyor. Yazılı olarak, sözlü olarak, bizzat müdürlerini kendim arayarak bu durumu aktardım. Yapılan uygulamanın yanlış ve haksız olduğunu söyledim, ama halen değişen bir şey yok. İZGAZ özelleştirme yasasına göre suç işliyor. Kar zarar hesaplarına bakarak, gaz bağlatma hakkı olan vatandaşı resmen mağdur ediyor. Bir kez daha buradan sesleniyorum. Bu yanlıştan bir an önce dönsünler. Ben bu vatandaşın sesini dile getiriyorum. Bu iş için Ankara’ya gitmek gerekiyorsa gideceğim, hukuki süreç başlatılması gerekiyorsa başlatacağım. Biz alt yapı ve üstyapıyı hazır hale getirmişsek, vatandaş da talepte bulunmuşsa, senin bu gazı yasal olarak bağlama zorunluluğun var. Aksi takdirde bu işin yasal boyutunu devreye sokmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Atatürk mahallesi sakinleri, Başkan Doğan’ın bu konudaki duyarlılığına teşekkür ederek, “Başkan Doğan bizim sesimiz oldu. Bu vurdumduymazlık bizi mağdur ettiği gibi, belediyenin emeğine de saygısızlıktır. Belediye ekipleri fedakarlıkla işlerini yapıyorsa, İZGAZ ekipleri de yapacak. Aksi takdirde yasal yollara başvuracağız” diye konuştular.
Kaynak: İHA