Bakanın konuşmasına elektrik engeli

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Kozluk İlçe Başkanlığı Kongresi'ne katıldı. Bakan Şimşek'in konuşması, elektriklerin kesilmesi üzerine yarıda kaldı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Kozluk İlçe Başkanlığı Kongresi'ne katılmak için özel uçakla Batmana geldi.Karayolu ile Kozluk ilçesine giden Bakan Şimşek, kongrenin yapılacağı Serçem Düğün Salonu'na geçti. İlçe başkanlığının 4. olağan genel kongresinde konuşma yapan Bakan Şimşek, "Batman genelinde sadece son 4 ayda 374 kilometre yol yapılmış, biliyor musunuz? Bunun 337 kilometresi asfalt" dedi.

Demokratik haklar ve özgürlükler açısından ne gerekiyorsa yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini söyleyen Şimşek, "Eğitim bizim için öncelikli oldu. Çünkü iyi eğitim alan bir insan, hem kendisine hem çevresine hem tabii ki bu güzel ülkemize faydaları olur" ifadelerini kullandı. Şimşek şöyle devam etti:

"Eğitiminden istihdam imkanına, sağlıktan adalete, her alanda şu son 8, 9 yıl içersinde AK Parti döneminde yapılanlar; inanın daha önceki 80 yılda yapılanlardan daha fazla. Bazı alanlarda üç kat, beş kat ama bu bir gerçek. Dolayısı ile biz eser siyaseti üretmeye devam edeceğiz. Biz vatandaşımıza inanmaya devam edeceğiz. Değerli kardeşlerim; bu gün bir kongre yapıyoruz. Bu kongrede eğer bir değişiklik varsa, bunun tamamen bir bayrak yarışı olarak algılanması gerekiyor Ben tabii ki geldiğim günden beri Kozluk İlçe Teşkilatımızın gayretlerini, heyecanlı katkılarını hep takdire şayan buldum ve bulmaya da devam edeceğim. Buradaki arkadaşlarımız bütün olumsuzluklara rağmen çok güzel çalışmalara imza atıyorlar. Onun için bu çalışmalarınız biz hani sürekli gelmesek de biz sizleri takdir ediyoruz. Allah hepinizden razı olsun."

Partililere seslenen Şimşek, "Kadınlarımızı bu davanın dışında tutmayalım, tam aksine tam merkezinde tutalım. Çünkü bizim mutlaka diğer kardeşlerimize ulaşmamız lazım. Bizim mutlaka AK Parti felsefesini, bu eser siyasetini anlatmamız lazım. Dediğim gibi eğer biz bir olursak, bu tabloyu güçlü bir şekilde ortaya koyup ve bu günden seçim yarın gibiymiş çalışırsak inanın başarılı oluruz" dedi.

"Türkiye'de inkar ve ret siyasetini biz sonlandırdık" diye devam eden Bakan Şimşek, "Yani biz bu ülkede dedik ki farklılıklarımız zenginliğimizdir. Kürtçe üzerindeki yasakları biz kaldırdık. Evet bu konuda 10 yıl önce, 15 yıl önce hayal bile edilemeyen reformları bizler yaptık. Bizim bu konumuzdaki yaklaşımımız çok açık ve nettir. Hepimiz birinci sınıf vatandaşız, hepimiz kardeşiz; aramızda ayrılık gayrılık olmaz" ifadelerini kaydetti.
Konuşma sırasında salonda elektrikler kesildi. Şahin, jeneratör de devreye girmeyince partililerle vedalaştı ve salondan ayrıldı.

Kongreyi AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin, eski AK Parti Batman Milletvekilleri Ahmet İnal ve M.Emin Ekmen ile çok sayıda partili izledi. Tek liste ile yapılan kongrede ilçe Başkanı Veysi Işık, yeniden başkan seçildi.