Ak Parti, Chp’nin Mitingini Başarısız Buldu

CHP’nin İzmir`de geçen pazar günü Gündoğdu Meydanı’nda düzenlediği, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve parti üst yönetiminin katıldığı “Cumhuriyet, Demokrasi ve Özgürlük” mitinginin tartışmaları sürüyor.

CHP’nin 70 bin kişinin katıldığını söylediği mitingi, muhalefet kanadı başarısız buldu. AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, "Türkiye mitingi olarak lanse ettiler, 20-25 bin kişi ancak topladılar.” dedi.

Mitinge İzmirlilerin dahi ilgi göstermediğini savunan Akay, CHP’nin genel seçimden önce yaptığı mitingin bundan daha kalabalık olduğunu iddia etti. AK Parti’nin seçimden önce aynı meydanda yaptığı mitingin çok daha fazla kişiye hitap ettiğini belirten Akay, “Gündoğdu Meydanı’na dün gelenleri toplasanız, 25 bin kişiye ancak ulaşırsınız. Biz Bayraklı’da yapılan Kızılay Kan Merkezi açılışına bile 35 bin kişi toplamıştık. Seçim öncesi yaptığımız, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı 200 bin kişilik miting için ‘Bindirilmiş kıtalar’ diyenler, bunu bile beceremedi. Onların mitingi 200 bin kişiyle yapıldıysa bizimkine 2 milyon kişi gelmiş olur.” şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanı Akay, CHP İl Teşkilatı’na da göndermede bulunarak, onlar adına çok üzüldüğünü söyledi: “İl Başkanı Tacettin Bayır’ın yerinde olsam gerçekten üzülür ve, ‘Niye böyle oldu?’ diye düşünürdüm. Öyle 1 milyon broşür dağıtıp 400 pano asmakla bu işler olmaz. Mitinge de kimse katılım göstermez.”