Burhaniyeli Tekvandoculara 14 Madalya Daha

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Balıkesir Tekvando İl Temsilciliği faaliyet programında yer alan Yıldızlar Balıkesir İl Şampiyonası, 15 takımın katılımıyla yapılırken, Burhaniyeli tekvandocular 14 madalya kazandı.

Burhaniye Atatürk Sağlık Meslek Lisesi Salonu’nda yapılan karşılaşmalarda 6 altın, 5 gümüş ve 3 bronz madalya kazanan Burhaniyeli gençler ilçenin gururu oldular. Şampiyonaya ev sahipliği yapan Burhaniye Belediyesporlu Tekvandocular 6 Altın, 5 Gümüş, 3 Bronz madalya kazanarak yine takım halinde Balıkesir birincisi İ olurken, Balıkesir Merkez takımı da ikinci oldu. Geçtiğimiz günlerde, Minikler kategorisinde takım halinde birinci olan Burhaniyeli Tekvandocular bu kez de Yıldızlar kategorisinde İl şampiyonu oldular.

Şampiyonada başarı gösteren sporcuları kutlayan Antrenör Rıza Güven, “ Şampiyona, sportif başarı anlamında bizim açımızdan oldukça önemliydi. Her ne kadar ev sahipliğinin verdiği sorumluluklarımız dolayısıyla sporcularımızla yeterince ilgilenemememize rağmen takım halindeki birinciliği ilçemize kazandırdık. Öte yandan Balıkesir Tekvando camiasına karşı kötü bir ev sahipliği yaptık. Bayan basketbol takımımızın son anda maç gününü değiştirmesiyle ilçemiz sağlık meslek lisesi spor salonuna alınan yarışmalarda misafirlerimizi ve kendi çocuklarımızı çalışmayan ısınma sisteminden dolayı üşüttük, Tribünün çok küçük olması sebebiyle büyük sıkıntılar yaşandı. Kız, erkek soyunma odası, hakem soyunma odası gibi epeyce sıkıntı yaşattık. O koskocaman takım birinciliği gölgede kaldı. Bu organizasyon Burhaniye’ye yakışmadı. Kısaca camiamıza oldukça mahcup olduk. Diğer yandan, bizler başarı olarak yıllardır en öndeyiz. Fakat bir türlü sesimizi kimseye duyuramadık. Halada duyan olmadı. Bu bizi çok fazlasıyla üzüyor ve şevkimizi çok kırıyor. Çuval dolusu madalya kazanıp, sabahtan akşama kadar Burhaniye adını 19 ilçeye ezberletiyoruz. Ama bir tane, iki tane madalya kazanan takımlar kadar bile sevinemiyoruz. Bu davranış ve yaklaşımları adlandırmakta çok güçlük çekiyoruz” dedi.
Kaynak: İHA