Başbakan Yardımcısı Bülent Arnıç:

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "Bizim terörle ilgili haberlerde de, doğal afetler ve kriz dönemlerindeki yayınlarımızda da belli ilkelerimiz var.

Bu ilkelere uyacağız. Reyting kaygısıyla hareket etmiyoruz. Doğru, objektif, seri habercilik peşinde koşuyoruz" dedi

Arınç, TRT Bursa Bürosu`nun yeni hizmet binasının açılışında, Bursa`ya geldiği günden itibaren, özellikle kendisine bağlı kuruluşların konumlarını incelediğini söyledi. TRT, Anadolu Ajansı, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, RTÜK, Vakıflar Genel Müdürlüğü`nün Bursa`daki durumlarıyla ilgilendiğini anlatan Arınç, daha sonra bütün daire ve kurumları da benzer şekilde incelediğini bildirdi. Arınç, TRT`ye önem verdiklerini dile getirerek, "Kamu yayıncılığı yapan, kanunu olan bir kuruluş. Güçlükaynaklara sahip ve bu kaynakları, en iyi şekilde Türkiye için kullanmak zorunda. Geçmişte TRT için söylenen ve konuşulanlar hepimizin bilgisinde. Son yıllarda Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, sorumlu yayıncılık yapıyor. Millet tarafından izleniyor. 14 kanalıyla milyonlarca insan, hangi coğrafyadan olursa olsun, TRT`yi izliyor. Bunların içinde sadece Türkçe yok. Arapçası, Kürtçe`siyle, TRT Avaz`da 8 ayrı diliyle, 30`dan fazla farklı dilde yayın yapan radyolarıyla, 36 ilde yayın yapan web sayfalarıyla daTRT, büyük atılımın içinde" diye konuştu

TRT`nin Bursa`daki yeni hizmet binasını çok beğendiklerini ifade eden Arınç, "Çünkü TRT, kolay ulaşılabilecek, farklı bir mekanda, Bursa`ya hakim noktada hizmet görmeliydi. Büromuzu yeniledik" dedi. Bursa`nın merkezde 2 milyon, toplamda 3 milyon nüfusuyla Türkiye`nin dördüncü büyük ili olduğunu vurgulayan Arınç, "Kültürü çok zengin, turizm çok geniş imkanlara sahip, sanayi, ihracat, fabrikaların ve çalışanların durumları övünülecek bir noktada. Batıya açılan bir kapı ve demografik yapıya baktığınızda,hem Türkiye`nin her yerinden gelen güzel insanlarla hem de başta Balkanlar olmak üzere muhacir kardeşlerimizin yaşadığı çok büyük bir coğrafya. Bursa`da hayat, dinamizm ve haber var. Bizim işimiz haber kovalamak. Artık TRT, protokol haberciliği yapmıyor. İşimiz gücümüz haber koklamak. Sınıf sınıf yapıyoruz burnumuzla, haber neredeyse üzerine atlıyoruz. Arada, sırada hata yaptığımız olabilir, olacak. Hepsinde tam isabet olmayabilir. Ama ilk haberi biz, herkesten önce vermeliyiz, bizim sloganımız bu. Genelmüdür ve arkadaşları da böyle çalışıyorlar. Sorumlu yayıncılık yaptığımızın farkındayız. Kitlelere, pozitif algılama vermek zorundayız. Bizim terörle ilgili haberlerde de, doğal afetler ve kriz dönemlerindeki yayınlarımızda da belli ilkelerimiz var. Bu ilkelere uyacağız. Reyting kaygısıyla hareket etmiyoruz. Doğru, objektif, seri habercilik peşinde koşuyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Bursa Milletvekilleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ile birlikte açılış kurdelesini keserek TRT Bursa Haber Bürosu`nun yeni binasını hizmete açtı.
Kaynak: İHA