Ak Parti Ankara'dan Engellilere Özel Program

AK Parti Ankara İl Başkanlığı, Dünya Engelliler Günü nedeniyle engellilere özel bir program düzenledi.


Kocatepe Kültür Merkezi`nde düzenlenen programa, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, AK Parti Ankara Milletvekilleri Tülay Selamoğlu, Nurdan Şanlı, Ülker Güzel ve Seyit Sertçelik, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş`ın yanı sıra çok sayıda engelli ve ailesi katıldı. Programda, Avrupa Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası`nda birinci olan, bedensel engelli sporcu Beytullah Eroğlu’na, Dünya Engelliler Günü Engellisi ödülü verildi. Eroğlu’na ödülünü AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan takdim etti.

Programda konuşan, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, Cumhuriyet tarihi boyunca engellilerle ilgili ilk kanunun AK Parti iktidarı döneminde çıktığını belirterek, “Özürlüler Kanunu ile hem engellilerin sorunlarına kapsamlı çözümler üretildi hem de toplumda engellilerle ilgili duyarlılığın artması sağlandı.” diye konuştu. Asıl engelin demokrasiye vesayet kurumlarıyla müdahale edenlerde olduğunu kaydeden Alparslan, sözlerine şöyle devam etti: “Pek çok engelimiz var. Fakat asıl engel, millet iradesiyle arasına engel koyanlardaki engeldir. Asıl engel, demokrasiye bir takım vesayet kurumları üzerinden müdahale etmek isteyenlerin engelidir. Şükürler olsun bizim hiçbir engelimiz, özrümüz yoktur. Bizim dostluğumuz, bizim kardeşliğimiz, bizim beraberliğimiz sağlam olduktan sonra her türlü engeli de hep birlikte aşacağız inşallah.”
Programda 18 adet tekerlekli sandalye, 300 adet yengeç ve programa katılan tüm engellilere çeşitli hediyeler dağıtıldı. AK Parti hükümetinin göreve geldiği günden itibaren engelliler için gerçekleştirilen icraatlar sinevizyon gösterisiyle sunuldu. Engellilerden oluşan mehter takımı ve folklor takımı hünerlerini sergiledi. Engelli müzik grubu da şölende konser verdi.