Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Yurdun büyük bir bölümü yeni yıla yağışlı havanın etkisiyle giriyor.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, yurdun güney, iç ve batı kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun güney ve doğusu ile gece saatlerinde Trakya'nın yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Antalya ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında yurt genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgar ise, genellikle güney ve güneydoğu, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinde Batı Akdeniz kıyılarında güney ve güneydoğu (Keşişleme), akşam ve gece saatlerinde Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI


Yetkililer yağışların; Antalya ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.)ilgilileri ve vatandaşları dikkatli olması gerektiği konusunda uyardı.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Uzmanlar rüzgarın; öğle saatlerinde Batı Akdeniz kıyılarında güney ve güneydoğu (Keşişleme), akşam ve gece saatlerinde Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Deniz ulaşımında aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerektiğini bildirdi.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı çok bulutlu, sabah Çanakkale ve Edirne çevreleri, öğle saatlerinde batı kesimleri, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, Balıkesir, Bilecik ve Bursa çevreleri ile gece saatlerinde Trakya'nın yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; akşam ve gece saatlerinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu, kıyı kesimleri ile öğle saatlerinden itibaren bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ:
Parçalı çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Burdur ve Isparta çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Antalya il genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; öğle saatlerinde Batı Akdeniz kıyılarında güneydoğulu yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU:
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Ankara, Eskişehir, Kırıkkale ve Çankırı çevreleri, akşam saatlerinden itibaren bölgenin güney ve batı kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ:
Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Zonguldak, Bolu, Düzce, Bartın, Karabük ile Kastamonu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı bulutlu, gece saatlerinde Çorum çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güneydoğusu ile akşam saatlerinden sonra güney ve batı kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte kuzeydoğusunda yer yer sis hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:
Parçalı, zamanla bölge geneli çok bulutlu, sabah saatlerinde Siirt, akşam saatlerinden itibaren bölgenin kuzey ve batısı yağışlı geçecek. Yağışların genellikle yağmur, Siirt çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olacağı bekleniyor.