Diyarbakır'da Çatışma: 2 Ölü

Diyarbakır`da polisin bir binaya düzenlediği operasyonda çıkan çatışmada 2 terörist ölü ele geçirilirken, 1 polis memuru yaralandı.

Diyarbakır'da Çatışma: 2 Ölü
Edinilen bilgiye göre, merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi 4. Sokak`ta bulunan Baver Apartmanı A Blok numara 9`daki adreste teröristlerin bulunduğu ihbarı üzerine sabaha karşı eve baskın düzenlemek için sokağa gelen polise teröristler tarafından ateş açıldı. Çıkan çatışmada açılan ilk ateş sonucu bir polis memuru ayağından yaralandı. Daha sonra özel harekat timleri eve girdi. 2 adet el bombası ve uzun namlulu silahlarla polisle evde de çatışan teröristler, kendilerini 3. kattan aşağı attı.Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı olay yerine gelerek incelemelerde bulunurken, evde 2 adet el bombası, 2 adet uzun namlulu Kalaşnikof ve 1 adet 14`lü tabir edilen tabanca bulundu. Teröristlerin üzerinde yapılan aramada ise 1 adet kullanılmamış el bombası bulundu. Olay yerinde geniş güvenlik önlemi alınırken, mahalle abluka altına alındı. Baskının yapıldığı binanın dışında mermi izleri olduğu görülürken, patlama ve mermilerden dolayı pencere camları da kırıldı

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, yaralı polis memurunu ziyaret etmek için DÜ Tıp Fakültesi Acil Servisi`ne gitti. Vali Toprak, teröristlerin teslim olmamak için çatışma sonrası 3. kattan atlayarak öldüklerini söyledi.
Kaynak: İHA