Başıboş Köpekler Köylülerin Kabusu Oldu

Erzurum’un Karayazı ilçesine bağlı Çatalören köyünü sahipsiz köpekler istila etti.

Sık sık köpek saldırısına uğrayan köylüler yetkililerin ilgisini bekliyor.

Erzurum il merkezine 90 kilometre uzaklıktaki Çatalören köyü, başıboş köpeklerin terk edildiği mekân haline geldi. Çevre köylerden kamyonlarla taşınıp, köye yakın bir alanda serbest bırakılan sahipsiz köpekler, köylüleri korkuttu. 70 haneli, 200 nüfuslu köyde yaklaşık 50 kadar sahipsiz köpek bulunuyor. Sık sık sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayan köylüler sokağa çıkmaktan korkar hale geldiklerini belirtti.
Özellikle sabah ve akşam saatlerinde köpeklerin saldırısına uğradıklarını ve canlarını güçlükle kurtardıklarını iddia eden köylüler, suç olduğu için köpekleri öldüremediklerinden yakındı. Köylüler, geçmiş yıllarda da çevre köylerdeki sahipsiz köpeklerin gece saatlerinde köy yakınlarına kadar kamyonetlerle getirilip terk edildiğini dile getirdi. Köpeklerin taş, sopa ya da küreklerle kovaladıklarını ancak uğradıkları saldırı sonucu yaralandıklarını dile getiren köylüler, kaymakamlıktan yardım istediklerini söyledi.

"OĞLUM VE YEĞENİM SALDIRIYA UĞRADI"
Oğlu ile yeğeninin köye terk edilen köpeklerin saldırısı sonucu yaralandığını ifade eden Şakir Sefil, “Oğlumu saldıran köpekten güçlükle kurtardım. Köy halkı olarak perişan durumdayız.” dedi.
Aç kalan köpeklerin açık bulunan kapılardan içeri girerek hane halkına saldırıp, yiyecek bulmaya çalıştığını anlatan Sefil, "Çevre köylerin köpeklerini köyün altındaki dereye bırakıp kaçıyorlar. Sahipsiz köpeklerin korkusundan dışarı çıkamıyoruz, gece- gündüz bize saldırıyorlar. Oğlumu ve yeğenlerimi köpekler tuttu. Biz perişan durumdayız. Mereklere (samanlık), giriyorlar, evlere girip yiyecek yiyorlar, kapı açıldı mı içeri saldırıyorlar. Biz çok perişan durumdayız." dedi.


"KOLUMU ISIRDI"
15 gün önce evinin önünde yürürken sahipsiz bir köpeğin saldırısına uğradığını anlatan Atilla Sefil, sol kolundan yaralandığını ve kuduz olmaktan korktuğunu söyledi.
Saldırı sonrasında doktora gidip kuduz aşısı olduğunu belirten Sefil, "10- 15 gün önce köpek bana saldırdı. Çevre köylerdekiler köpekleri köyümüze bırakıp kaçıyorlar." diye konuştu.
Ferhat Çetin ise başıboş köpekler yüzünden huzurlarının kaçtığına vurgulayarak,"Yetkililer bizi kurtarsın, yardım etsinler. Köpekler yüzünden huzurumuz kaçtı." şeklinde konuştu.