Yılbaşında Antalya’da 2 Bin Polis Görev Yapacak

Antalya Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların yılbaşını huzur ve güven içinde geçirilebilmesi için alınacak tedbirleri duyurdu.

Antalya’da yılbaşı tatili süresince 2 bin polis görev yapacak.

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamayla, 31 Aralık 2011 Cumartesi sabahından itibaren uygulamaya konulacak emniyet asayiş tertip ve tedbirleri duyuruldu. 2 Ocak 2012 Pazartesi sabahına kadar devam edecek uygulamaya göre; il merkezi ana arterleri ve bağlantı yolları ile yoğunluk yaşanan yerlerde, alışveriş merkezlerinde, umuma açık eğlence yerlerinde, terminallerde, limanlarda ve lunaparklarda hassasiyet gösterilecek. Yılbaşı kutlamalarının yoğun olarak yapılacağı eğlence mekanları başta olmak üzere Cumhuriyet Meydanı, Yat Limanı, Konyaltı Beach Park, Muratpaşa Kent Meydanı, Lara Beach Park civarı sürekli kontrol altında tutulacak.

Cumhuriyet Meydanı başta olmak üzere kutlama merkezlerinde kapkaç, yankesicilik, dolandırıcılık gibi olumsuz durumların yaşanmaması için resmi üniformalı, yaya ve motorize devriyelerin yanı sıra değişik meslek gruplarının kıyafetlerini giyen Güven Timleri görev yapacak. Yılbaşı tatili süresince şehirde toplam 2 bin 12 personel görev alacak.
Trafik polisleri yılbaşı gecesi alkol denetimlerine ağırlık verecek. Belirlenen limitlerin üzerinde alkol aldığı tespit edilenler hakkında gerekli yasal işlemler yapılacak. Alkolsüz başka bir sürücünün bulunmaması durumunda, araçlar yediemin otoparklarında ya da trafik birimlerine ait park yerlerinde muhafaza altına alınacak.