Üniversite Öğrencileri Kaza Yaptı: 2 Ölü, 13 Yaralı

Erzincan Üniversitesi Tercan Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Bölümü 1.

sınıf öğrencilerinin içinde bulunduğu midibüs, Tercan Baraj Gölü yakınlarında kaza geçirdi. 2 öğrenci hayatını kaybetti, 13 öğrenci de yaralandı. Yaralılar Tercan Devlet Hastanesi ile Erzincan Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne kaldırıldı.
Kaza, Tercan Baraj Gölü`ne giden yol üzerinde meydana geldi. İçerisinde 20 üniversite öğrencisi bulunan, Abdulkadir Polat yönetimindeki 24 DA 880 plakalı midibüs, yolun kaygan olası sebebiyle baraj gölü yolunda yan yattı. Yaklaşık 25 metre sürüklenen midibüsteki öğrencilerden Bilgisayar Bölümü 1. Sınıf öğrencilerinden Saray Yoldaş (21) ve Birgül Üstebaş (21) olay yerinde yaşamını yitirdi. Midibüs içerisinde bulunan öğrencilerden 2’si ağır toplam 13 öğrenci yaralandı. Yaralılardan durumu ciddi olan 3 öğrenci Erzurum, diğer öğrenciler Erzincan’da ki hastanelerde tedavi altına alındı.

Erzincan Eğitim Araştırma Hastanesi`ne gelen Vali Selman Yenigün, öğrencilere geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Tercan Cumhuriyet Savcılığı kaza ile ilgili soruşturma başlattı.