Milletvekili Önal: Zana’nın Açıklamaları Talihsizliktir

AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, BDP’li milletvekili Leyla Zana’nın ‘Özgürlük, özerklik, federalizm ve bağımsızlık da Kürtlerin hakkı” sözlerini eleştirdi.


Zana’nın sözlerini `talihsiz bir açıklama` olarak değerlendiren Önal, bu sözlerin sahibinin halen milletvekilliği yaptığını, devletten maaş aldığını ve TBMM’de kürsüden hür bir şekilde düşüncelerini ifade edebildiğine dikkat çekti. Suat Önal, Türkiye’nin tek bir devlet olduğunu ve üniter yapısının asla bozulmayacağını ifade etti.

Bu tür taleplerin makul karşılanmayacağının açık olduğunu belirten Önal, “Ülkemizde değişik etnik gruplara sahip insanlarımız bulunmaktadır. Bunların her biri tutup da ‘Biz ayrı devlet istiyoruz’ derse ne diyeceksiniz? Ben Kürt vatandaşlarımızın da bizim gibi düşündüklerine inanıyorum. Bu topraklarda herkes hak ve özgürlüklere sahiptir. Ben üç yıl Diyarbakır’da görev yaptım. Ülkemizin her köşesinde olduğu gibi orada da devletine bağlı vatandaşlarımız var. Bu sebeple Leyla Zana’nın açıklaması hiçbir haklı gerekçeye dayanmayan uçuk bir talep olarak değerlendiriyorum.” dedi.