İngiltere'den Futbol

30.

12.2011 - Arsenal`in Fransız teknik direktörü Arsene Wenger, takımın eski futbolcularından Thierry Henry ile 2 aylık sözleşme imzalayacaklarını söyledi.

Wenger, yaptığı açıklamada, ABD`nin New York Red Bulls takımında oynayan 34 yaşındaki oyuncunun 2 aylığına kiralanmasıyla ilgili olarak kesin anlaşmaya varılmadığını, ancak sözleşmeyi imzalamaya çok yakın olduklarını belirtti.

Fas Milli Takımı`nda oynayan Marouane Chamakh ve Fildişi Sahili Milli Takımı forması giyen Gervinho`nun Afrika Uluslar Kupası`na gidecek olmaları nedeniyle Henry`yi istediklerini belirten Wenger, eski öğrencisinin deneyimli, kaliteli, kulübü tanıyan ve oyunculara yardım edebilecek bir futbolcu olduğunu kaydetti.

Arsenal`de 1999-2007 yıllarında oynayan 34 yaşındaki Henry`nin, ABD Birinci Futbol Ligi`nde sezon bittiği için mart ayına kadar eski takımında oynayabileceği belirtiliyor.

Daha önce de ABD Birinci Futbol Ligi`nde oynayan oyuncular, ABD`deki sezon arasında Avrupa takımlarında kiralık olarak forma giymişti.

Los Angeles Galaxy forması giyen David Beckham, 2 kez sezon arasında Milan`da kiralık olarak forma giymişti. Los Angeles Galaxy kaptanı Landon Donovan da daha önce Bayern Münih ve Everton`a kiralanmıştı.

(AFP-OK-ADA)
Kaynak: AA