Bodrum Ak Parti’den Fransa’ya Tepki

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Yılmaz Algül, sözde Ermeni soykırımını görüşen Fransa’ya tepki gösterdi.

Bodrum Ak Parti’den Fransa’ya Tepki
Basın açıklamasına AK Parti Muğla İl başkanı Nihat Öztürk, Ak Parti İlçe Başkanı Yılmaz Algül, Ak Parti Bodrum ilçe kadın kolları başkanı Nural Alduğlu, Ak Parti Bodrum ilçe gençlik kolları başkanı Kadir Dağlı ve Çok sayıda AK Partili vatandaş katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Yılmaz Algül, Fransız Ulusal meclisinden geçen tasarı da; Fransız yasaları tarafından tanınan soykırımların inkarı cezai yaptırıma bağlanmak istenmekte olduğunu belirterek, Bir insanın kendi eylemi dışındaki eylemler hakkındaki düşüncesi suç sayılamaz. Cezalandırılamaz. Bu evrensel insan haklarına aykırıdır. Varsayımlara dayanarak ceza tayin edilemeyeceği evrensel hukuk ilkesidir. 9Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda kabul edilen ‘Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi’ne göre soykırım; ulusal, etnik, ırksal veya dinsel bir grubun hedef olarak alınması ve kurbanların sırf bu gruplardan olmaları nedenine odaklanan özel bir kasıtla kısmen veya tamamen yok edilmeleridir. Soykırım suçunun işlendiğinin ispatı için özel kastın da ispatlanması gerekmektedir. Oysa böyle bir olayda, böyle karar da yoktur. 1915’ de yaşanan olayların dünya kamuoyunda soykırım olarak gösterilmesi hukuki dayanaktan ve tarihi gerçeklikten yoksundur. Çünkü böyle bir özel kasıtla böyle bir eylem asla gerçekleşmemiştir. Fransa da Türk tarihinin, kültürünün ve milli değerlerin karalanması suretiyle iç siyaset yapılmaya çalışılması da siyasi ahlaka ve uluslar arası hukuk kurallarına aykırıdır. Fransa bu hareketiyle, Fransız demokrasisine bir GİYOTİN darbesi vurmaktadır. Artık 1789’dan sonra başlayan Fransız demokrasisi yine bir Giyotin ile son bulmuştur. Düşünce özgürlüğünün olmadığı bir yerde demokrasi asla olamaz. Şiddetle kınıyoruz” dedi.

Ardından kısa bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk de, Bodrum Belediyesini AK Partiye kazandırmak için çalışmalara başladıkların ifade ederek “Marmaris, Milas, Bodrum’da kongrelerimiz var hep beraber yenilenmeye kan değişenine gideceğiz. Muğla ve bütün ilçelerde AK Partiyi belediyelerde görmek istiyoruz. Muğla’nın 12 ilçesinde buna Bodrum’da dahil olmak üzere toplantılar yapıyoruz sorunlarımızı öne koyup çözmeye çalışıyoruz” diye konuştu.
Kaynak: İHA