Bakan Eker, Samsun'da Ziyaretlerde Bulundu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti döneminde Samsun çiftçisine nakit olarak ödenen paranın 618 milyon lira olduğunu söyledi.

Bakan Eker, Samsun'da Ziyaretlerde Bulundu
Ülke genelinde yenilenebilir tarımsal kaynaklardan biyoyakıt elde edilmesi için temel ve uygulamalı araştırmalar yürütecek olan Enerji Tarımı Araştırma Merkezi`nin açılışına katılan Bakan Mehdi Eker, açılış sonrası Samsun Valisi Hüseyin Aksoy`u makamında ziyaret etti. Samsun`daki tarım sektörünün her yıl daha iyi bir noktaya geldiğini söyleyen Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Türkiye`nin tek Enerji Tarımı Araştırma Merkezi`nin Samsun`da açılmasından mutluluk duyduklarını dile getirdi. Vali Hüseyin Aksoy, Valilik Şeref Defteri`ni imzalayan Bakan Eker`e Samsun Kız Teknik Öğretim Olgunlaştırma Enstitüsü öğrencilerinin yaptığı seramik vazo hediye etti

Daha sonra Samsun Büyükşehir Belediyesi`ni ziyaret eden Bakan Eker`e Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun`la ilgili bilgiler vererek, 2005 yılından bugüne kadar Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ Genel Müdürlüğü`nün abone sayısının 174 binden 210 bine çıktığını söyledi. Samsun Büyükşehir Belediyesi ziyaretinden sonra AK Parti İl Başkanlığı`nda partililerle buluşan Bakan Eker konuşmasında AK Parti döneminde Samsun çiftçisine nakit olarak ödenen paranın 618 milyon lira olduğunu açıkladı. Eker, "Bu nakit destektir. Ürün üretmiş prim desteği vermişiz, gübre ve mazot desteği, toprak analiz desteği, fındık desteği vermişiz. Bizim hükümetimiz döneminde hayvancılık desteklemelerinde çok önemli bir artış oldu" diye konuştu. Daha sonra toplantı basına kapalı olarak devam etti.
Kaynak: İHA