Afyonkarahisarlı Şehit Ailelerinden Tsk'ya Destek

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK) jetlerinin Şırnak Uludere sınırında 35 kişinin yaşamını yitirdiği operasyona destek verdi.


Kumartaşlı, olay sonrasında bir takım gazetelerde “Devlet vatandaşını bombaladı” haberlerinin şehit aileleri ve gaziler derneği olarak kendilerini üzdüğünü ifade ederek, “Bahsedilen bölgede 35 kişinin sivil ve masum halk olduğuna inanmıyoruz. Devlet yetkililerinin ‘mazot kaçakçısı’, ‘sigara kaçakçısı’ şeklindeki açıklamalarını da doğru bulmuyoruz. Bu da bir suçtur. Bunu meşru göstermenin de bir anlamı yok. Kaçakçılıksa bu olay, kaçakçılık 3 -5 kişilik gruplarla eşya taşıyıcı katırlarla sınır bölgesinden yapılmaktadır. 35 kişinin orada ne işi var?” dedi.
Söz konusu yerin bir geçiş bölgesi olduğunu ve burada onlarca askerin şehit verildiğini ifade eden Kumarataşlı, Gediktepe ve Hantepe olaylarında onlarca şehit verildiğini hatırlattı. Kumartaşlı, “Halkımız, siyasiler ve bir takım çevreler ‘Asker ne iş yapıyor?’, ‘Askerin Heronları ne iş yapıyor?’, ‘Bu kadar şehit neden oluyor?’ gibi TSK’yı rendice edici, küçük düşürücü açıklamada bulundu. O aman ben de şimdi soruyorum TSK doğru mu yaptı, yanlış mı yaptı? Kimse bunu dillendiremiyor. Siyasiler de oy kaygısı için ‘bu iş doğrudur’ diyemiyor.” diye konuştu.

Şehit aileleri olarak TSK’nın operasyonunu doğru bulduklarını ifade eden Kumartaşlı, bölgenin daha önce il valiliği tarafından sivil halka açık olmayan bir yer ve teröristlerin geçiş yaptığından devamlı askeri operasyonların olduğunu açıkladığını kaydetti. Kumartaşlı, şunları söyledi: “Ne yapacaktık? TSK’nın uçakları Heron görüntü aldığında gidip kimlik kontrolü mü yapacaktı? Kaldı ki köylülere de bu olay daha önceden tebliğ edilmiştir. Hava karardıktan sonra askerin bilgisi dışında bölgede dolaşılmasının yasak olduğu tebliğ edilmiştir.”
Siyasileri de eleştiren Kumartaşlı, şu ifadeleri kullandı: “CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ‘Bu iş yanlıştır’ diyor. MHP liderinin ne dediği belli değildir. Başbakan yüreğini ortaya koyarak konuya açıklık getirdi. Diğer siyasilerden de bunu beklerdik. Ancak oy için popülist bir yaklaşım göstermektedirler.”