Yapı Kredi'den 'engelsizbankacilik.com' Web Sitesi

Yapı Kredi Bankası, engelsizbankacilik.

com web sitesini 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde hayata geçirdi.
2008 yılından bu yana bedensel engelli vatandaşların bankacılık hizmetlerine ve ürünlerine daha rahat ulaşmalarını sağlamak üzere başlattığı Engelsiz Bankacılık programına engelsizbankacilik.com web sitesi ile devam eden Yapı Kredi, Türkiye’deki 8,5 milyon engelli vatandaşın sesini finans sektörüne ulaştırmayı hedefliyor. Engelli vatandaşların öneri, beklenti ve yorumlarına göre şekillenecek sitede bu alandaki gelişmeler ve yenilikler günü gününe duyurulacak.

Engelsiz Bankacılık hizmetlerinin tanıtıldığı ve hizmet noktalarının duyurulduğu internet sitesinde işitme engelliler için videoya alt yazı ekleme gibi özel düzenlemeler de yer alıyor.
Yapı Kredi Alternatif Dağıtım Kanalları Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, engellilere özel hizmetleriyle ilgili şu bilgileri verdi:
“İlk kez 2008 yılında Yapı Kredi Çağrı Merkezi’ni işitme engelli müşterilerimizin de yararlanabileceği şekilde yeniden yapılandırdık. 2009’da ise Engelsiz Bankacılık Programı kapsamında Türkiye’de bir ilk olarak ortopedik engelli müşterilerimizin hizmetine Engelsiz ATM’leri sunduk. Bu ATM’lere daha sonra görme engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun olacak şekilde sesli işlem özelliği ekledik. Şu anda 120’yi aşkın noktada Engelsiz ATM’lerimiz hizmet veriyor. Aynı şekilde sesli işlem yapan POS cihazlarıyla üye işyerlerinde alışveriş yapan görme engelli müşterilerimize kolaylıklar sunuyoruz. Ortopedik engelli müşterilerimizin şube girişlerini kolaylaştırmak amacıyla birçok şubemizde seyyar rampalar kullanılmaya başlandı. Ayrıca görme engellilerin şube içinde bulunan Engelsiz ATM’lere yardım almadan, kolaylıkla ulaşabilmeleri için şube zeminlerine kabartma özel kaplamalar uygulanıyor."