Ulema: 20 Binin Üzerinde Engelli İstihdam Edilecek

İzmir`de 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla Sabahat Akşıray Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi tarafından kutlama etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe AK Parti milletvekilleri Nesrin Ulema, Mehmet Tekelioğlu, Aydın Şengül, Hamza Dağ ve Erdal Kalkan, İzmir Vali Yardımcısı Şahin Arslan, Menemen Kaymakamı Turgut Subaşı, İl Milli Eğitim Müdürü Rağip Üye, Sabahat Akşıray Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Müdürü Sadettin Akçı, AK Parti Menemen İlçe Başkanı Arif Kuran, AK Parti İzmir Sosyal İşler Başkanı Hüsniye Çoban, AK Parti İzmir ÖKM Başkanı Selahattin Boyu, merkez öğrencileri ve aileleri katıldı.

Engellilerin sosyal hayata dahil oluşu ve başarılarını gururla takip ettiğini belirten Milletvekili Ulema, engelli bireyleri eğitim, sosyal ve ekonomik alanda daha etkin yapacak düzenlemelerin süreceğini vurguladı. Protokol konuşmalarının ardından Ahmet Şefika Kilimci Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi öğrencilerinin ritm grup gösterisiyle Hasan Tahsin İş Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan "Evlilik" konulu gösteri sahnelendi. En büyük ilgiyi ise Türkiye`nin otistik çocuklarından oluşan ilk mehter takımı çekti.

Gösterilerin sonunda, İzmir`deki çeşitli eğitim merkezlerinde başarı elde etmiş öğrencilere madalyaları verildi. Konak Moris Bencuya Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi öğrencilerine madalyalarını, AK Parti Milletvekili Ulema verdi. Sosyal devlet olmanın gereği olarak toplumdaki bütün engelleri kaldırmaya yönelik çalışmaların hızla sürdüğünün altını çizen Ulema, "2012`de özürlülük durumuna göre işitme, bedensel ve görme engellilerimiz için kendi içlerinde ayrı ayrı sınavlar yapılacak ve sonuçlarına göre boş memur kadrolarında 20 binin üzerinde engellimiz istihdam edilecek. Böylelikle kamudaki engelli memur açığı da kapatılmış olacak. Ayrıca 2007 yılında yürürlüğe giren düzenlemeyle engellilere evde bakım hizmetinden yararlananların sayısı, 2011 yılı itibariyle 30 binden 340 bin 849 kişiye yükseldi. Bu kişiler, asgari ücret tutarında evde bakım ücreti almaktadır." dedi.