Engellilerden Anlamlı Sergi

Aksaray belediyesinin engelli vatandaşlara yönelik oluşturduğu sanat atölyesinde eğitim gören engelliler, ürettikleri el emeği göz nuru ürünleri, Efor AVM’de sergilediler.



Engellilerin yaptığı serginin açılışına Aksaray Vali Yardımcısı Fikret Zaman, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun, İlknur İnceöz, Ak Parti İl Başkanı Muhammed Fatih Yıldırıcı, İlçe Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Sakatlar Derneği Başkanı Bekir Kaya ve çok sayıda davetli katıldı.

Sergide Milletvekili İlknur İnceöz şunları söyledi “ Bizler sağlıklı doğmuş olabiliriz ama kimimiz doğuştan kimimiz sonradan özürlü olabiliriz. Sağlıklı olduğumuz için şükretmeliyiz ama özürlü olan kardeşlerimizi unutmamak adına bizler 2005 yılında özürlülerimiz adına bir yasa çıkardık. Ondan sonra tüm çalışmalarımızı hem yerelde hem de hükümet adına yasal çalışmalarla destekledik Onların bir parçası olduk. Her sağlıklı bireyin birer özürlü adayı olduğunu unutmamak adına önemlidir. Özürlülerimizi bugün yaşamın her alanında görmek istiyoruz. Bunun en güzel örneği burada özürlü kardeşlerimizin yapmış olduğu sergidir. İmkân verilirse eli ayağı tutan kardeşlerimiz her şeyi yapabilir. Yeter ki üretmek adına önümüzdeki engelleri kaldıralım."

Her sağlam insanın özürlü adayı olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Nevzat Palta, "Bizlerinde yarın özürlü olmayacağımızın bir garantisi yok. Onun için her zaman özürlü kardeşlerimizin kentimizin bir parçası toplumumuzun bir parçası olarak değerlendirmek zorundayız. O nedenle daha güzel imkânlar daha güzel iş hayatı daha güzel yaşam ve hayatı daha kolaylaştıracak şeyler yapmak zorundayız. Tabii ki şöyle baktığımız zaman son 8-10 yıl içerisinde de hükümetimizinde özürlülerle ilgili yapmış olduğu çalışmalara baktığımız zaman gerçekten devrim niteliğinde şeyler oldu. Tabii ki bunları yeterli bulmuyoruz. İnşallah yeni çıkan kanunlarla özellikle bu bedelli askerlikten elde edilen gelirler şehitlerimize, gazilerimize ve özürlü kardeşlerimize katkı sağlamış olacak. Bunu da özürlü kardeşlerimizin standardını yükseltmek açısından güzel bir çalışma olarak değerlendiriyorum." diye konuştu.

Aksaray Belediyesi olarak her zaman özürlülerin yanında olduğunu söyleyen palta sözlerine şöyle devam etti: "Elimizden geldiği kadar her türlü desteği ve katkıyı sağladık. Kurduğumuz özürlüler koordinasyon merkezi ile beraber yaptığımız yardımlar ve çalışmalarla onları şehrimizin bir parçası olarak değerlendirdik. İşte bu günde sergisini açtığımız çalışma Aksaray belediyesi işbirliği içerisinde yaklaşık 20 haneden gelen özürlü kardeşlerimize el becerilerini artırmak takı tasarımı yaptırmak en azından bende varım bende bir şeyler yapabiliyorum bende ortaya bir şey koyabiliyorum demeleri açısından güzel bir çalışma olarak değerlendiriyorum. Burada emeği geçen bütün kardeşlerimize yürekten teşekkür ediyorum. Bu sergimizin bir özelliği daha var inşallah. Elde edilecek gelirleri depremzedelere şehitlerimize ve onların yakınlarına destek olarak inşallah vermiş olacağız."

Yapılan konuşmaların ardından Aksaray Vali Yardımcısı Fikret Zaman, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun, İlknur İnceöz, Sakatlar Derneği Başkanı Bekir Kaya serginin açılış kurdelesini birlikte kesti. Sergiyi gezen protokol üyeleri, engelli vatandaşların yaptıkları el ürünlerini çok beğendiklerini belirterek emeği geçen özürlülere teşekkür ettiler.