Depremzede 6 Aile Öğretmenevine Yerleştirildi

Van`da meydana gelen deprem felaketinden dolayı kenti terk ederek Bitlis`e gelen depremzede 6 aile, Tatvan Öğretmenevi`ne yerleştirildi.

İl Acil Afet Müdürlüğü tarafından tüm masrafları karşılanarak öğretmenevine yerleştirilen 30 kişilik 6 aile, çocuklarıyla birlikte 5 yıldızlı otel konforunda ağırlanıyor.

Bitlis Sosyal İl Müdürlüğü ve Acil Afet Müdürlüğü tarafından depremzede ailelerin öğretmenevine yerleştirildiğini belirten Tatvan Milli Eğitim Müdürü Mahfuz Bayar, depremzede misafirlerin yaza kadar burada kalacaklarını ve bunların ihtiyaçların şu anda öğretmenevinin döner sermeyesi ile karşılandığını söyledi.

Ancak depremzede ailelerin barınma ve yiyecek gibi ihtiyaçlarında bundan sonraki süreçte herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için acil olarak ek bir ödenek çıkarılması gerektiğini belirten Bayar, aksi takdirde öğretmenevinin kendi döner sermayesiyle bu ailelerin giderlerini yaza kadar karşılamalarının mümkün olamayacağını ifade etti. "PERSONEL SIKINTISI YAŞIYORUZ" Milli Eğitim Müdürü Bayar, ayrıca depremzede ailelerin öğretmenevine yerleştirilmesinden sonra personel sıkıntısı yaşamaya başladıklarını söyledi

Öğretmenevinde çalışan personel sayısının 8 olduğunu, 3`ünün resepsiyona baktığını, birinin kalorifer işleri ile ilgilendiğini, 2 personelin kat görevlisi olarak çalıştığını ve geriye kalan diğer 2 personelin de lokal bölümüne baktığını belirten Bayar, normalde hafta sonlarında yemek yapılmadığı için personelin izin kullanabildiğini ancak depremzede ailelerin gelmesi, personel eksikliği ve hafta sonlarında da yemek yapılması gerektiğinden personelin haftanın 7 günü çalışmak zorunda kaldığını ifade etti.

Bayar, öğretmenevinde aileleriyle birlikte kalan 3 öğrencinin de derslerinden geri kalmamaları için ellerinden geleni yaptıklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA