Atça’da Dünya Özürlüler Günü Kutlamaları

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü, tüm Türkiye’de olduğu gibi Aydın’ın Sultanhisar ilçesine bağlı Atça beldesinde de düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle Atça Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile Pamukören Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nce düzenlenen törene katılanlar gözyaşlarına hakim olamadı

Atça Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Baki Ertaş’ın ev sahipliğinde Atça Parkı’ndaki törene Atça Belde Belediye Başkanı Mustafa Çınar, Atça Jandarma Karakol Komutanı Ahmet Yılmaz, Aydın Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Ahmet Aydoğan, Nazilli Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü İsmail Oktay, Atça Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. İbrahim Gençsoylu, Sultanhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Turan, Engelliler ve çok sayıda davetli katıldı.

Dünya Özürlüler Günü etkinlikleri çerçevesinde Engelli vatandaşları anlayabilmek ve onlarla birlikte olmak adına düzenlenen törene katıldığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Aydın Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Ahmet Aydoğan yaptığı açılış konuşmasında; “Bilindiği üzere her yıl 3 Aralık Özürlüler gününü birlikte kutluyoruz. Bu bize sevinç ve huzur veriyor. Engelli kardeşlerimizle birlikte beraber olmak, onlarla birlikte etkinliklerde bulunmak ayrı bir kıvanç veriyor. Onların yanında olduğumuzu hissettirmek, onları sadece bu günlerde değil, her zaman olması gerekiyor. Bugünlerde onların bizlerin arasında yeri olduğunu hatırlatmak için ayrı bir yeri ve önemi vardır.” 8 BİN AİLE ENGELLİ EVDE BAKIM ÜCRETİ ALIYORSon 5 yıldır engelliler alanında engellilere yönelik yapılan hizmetlerde bir hayli gelişmeler olduğunu ifade eden Aydoğan; “Sosyal hizmetler olarak bizlerde gerek engelli kardeşlerimizin kurum bazında bakılması, gerekse aile ortamında bakılması yönünde değişik hizmet modelleri geliştirdiğini görüyoruz ve biliyoruz. Aydın genelinde özürlü kardeşlerimizin evde bakım hizmeti anlamında evde bakım ücreti alan 8 bin aile vardır. Ayrıca ilimizde ve ilçelerimizde engelli kardeşlerimizin kurum bakımı anlamında Atça ve Pamukören’de, Bakım ve Rehabilitasyon merkezlerinde, Özel Bakım Merkezlerinde ve Yaşlı bakım merkezleri hizmet vermektedir. Bu da engelli kardeşlerimizin bakım hizmetinin önemli olduğunu göstermektedir” dedi.

Müdür Vekili Ahmet Aydoğan’ın konuşmasının ardından Atça Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi çocuklarının hazırladığı tiyatro gösterisi, şarkı dinletisi sergilendi. Atça Hadıloğlu İbrahim Uzunırmak İlköğretim Okulu Halkoyunları ekibinin gösterisinin ardından Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü 3. sınıf öğrencilerinin hazırladığı tiyatro gösterisi ilgiyle izlendi. Törenin ardından Protokol üyeleri ve engelliler hatıra fotoğrafı çekildi.
Kaynak: İHA