Anne Sütüne Bir Adım Daha

Türkiye`nin ilk ve tek bebek maması üreticisi Ülker Hero Baby`nin global ortağı Hero, kuruluşunun 125.

yılında bebekler için şimdiye kadar ulaşılmış, anne sütüne en yakın devam sütü Nutradefense`i geliştirdi

İspanya`da bir araya gelen Ülker Hero Baby ve Hero yetkilileri, Hero Bebek Beslenme Enstitüsü`nün 3 yılda 450 araştırma bulgusuyla geliştirdiği Nutradefense`in Türkiye`de bebeklere, Hero`nun faaliyet gösterdiği diğer Avrupa ülkeleriyle eş zamanlı olarak sunulacağını açıkladı

Hero`nun İspanya Murcia`daki AR-GE merkezinde düzenlenen toplantıda, 2002 yılında Yıldız Holding ve Hero arasındaki ortaklık anlaşmasından doğan Ülker Hero Baby`nin kısa sürede bebek beslenme pazarını büyüttüğü ve tonaj payında (tüketilen miktar) pazar lideri, ciro payında ise pazar ikincisi olmayı başardığı belirtildi. Ülker Hero Baby`nin Orta ve Doğu Avrupa, Arap Yarımadası ile Orta Asya`yı kapsayan coğrafyada kavanoz ve tahıllı kaşık mama üretim üssü olduğu kaydedildi.

30`dan fazla ülkede, 4 bin 500 çalışanı ile yıllık 2 milyar euro cirosuyla bebek beslenme devi olarak tanımlanan Hero Grup`un Bölge Başkan Yardımcısı Hans Huistra toplantıda, Türkiye pazarının kendileri için önemine dikkat çekerek, "Yıldız Holding ile ortaklıklığımız çok iyi bir yolda, başarıyla ilerliyor. Türkiye, uluslararası öncelik planımızda başlarda yer alıyor" dedi

Hero`da üretime son beş yılda 450 milyon Euro yatırım yapıldığını vurgulayan Huistra, Nutradefense gibi yenilikçi bir ürüne de inovatif yatırımlar sayesinde ulaşıldığını söyledi. Hans Huistra, ek besinler kategorisinde dünyada inovasyon lideri olan Hero`nun üretim teknolojilerine yatırımlarını artıracağını vurgulayarak, gelecek planlarını şöyle özetledi: "Hero olarak, 2015 yılına kadar yüzde 5 organik büyüme hedefliyor ve satışların yüzde 50`sini Avrupa ülkeleri dışındaki pazarlardan elde etmeyiplanlıyoruz. 2011 itibarıyla, grup gelirlerimizin yüzde 44`ü bebek beslenme kategorisinden geliyor. Bu payı yüzde 50`ye çıkarmayı hedefliyoruz". TÜRKİYE`DE BEBEK BESLENME PAZARI BÜYÜYOR Ülker Hero Baby Genel Müdürü Mehmet Erol, Türkiye`de bebek beslenme pazarının büyümesini sürdürdüğünü belirterek şu bilgileri verdi: "Cirosal anlamda, 2010 yılında 397 millyon TL`lik hacme ulaşan pazar, 2011 yılının ilk 9 ayında, bir önceki yılın ilk 9 ayına göre yüzde 16 büyüdü. 2010 yılında 27.528 tonluk hacmi olan pazar, tonaj bakımından da 2011 yılının ilk 9 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4 büyüme gösterdi". Ülker Hero Baby`nin doğru ve ulaşılabilir fiyat yaklaşımı ile daha fazla bebeğin sağlıklı beslenme ürünlerinden faydalanmasını sağladığını ve pazarı büyüttüğünü belirten Mehmet Erol, "Türkiye`nin ilk ve tek bebek maması üreticisi biziz. Devam sütleri, tahıllı kaşık mamaları, kavanoz mamaları ve bebek bisküvilerinden oluşan bebek beslenme pazarında tüm kategorilerde ürün sunabilen tek marka da yine Ülker Hero Baby. Global ortağımız Hero ve Türkiye`nin öncü ve lider gıdacısı Yıldız Holding tarafındandestekleniyoruz. Bütün bu özelliklerimiz bize pazar avantajı sağladı. 9 yılda tonaj sıralamasında birinci marka, ciro sıralamasında ise ikinci marka olmayı başardık. Sahip olduğumuz üstünlükler, yüksek kaliteli ürünlerin doğru ve ulaşılabilir fiyatlarla bebeklerimize sunuldu. `Her bebeğin dengeli ve yeterli beslenme hakkı vardır` misyonu doğrultusunda, fiyatlarımızı her kesimin ulaşabileceği seviyelere getirince, daha çok bebeğin sağlıklı büyüme ve gelişmesine faydalı olduk. Bu fiyat yaklaşımımızıNutradefense ile devam sütleri kategorisinde de devam ettirerek, sektörün büyümesine olan katkımızı sürdüreceğiz"

Mehmet Erol, Ülker Hero Baby`nin bebek beslenme pazarında sadece Türkiye`de değil, bölgesinde de aktif bir fonksiyonu olduğunu vurgulayarak, "Tek ihracatçı olarak 36 ülkeye, yılda 30 milyon adet ihracat yapıyoruz. Hedefimiz 5 yılda ihracatımızı 2,5 katına çıkarmaktır" dedi.

Hero Bebek Beslenmesi Enstitüsü Kurucusu Prof. Dr. Pedro Abellan, yeni nesil devam sütü Nutradefense`e ilişkin şu bilgileri verdi: "Nutradefense, anne sütündeki bileşenlerden oluşan, anne sütüne en yakın formüle sahip devam sütüdür. Yeni ürünümüzün formülü Hero Global Teknoloji Merkezi bilim adamları tarafından, 3 yıl süren çalışmalar sonucunda elde edildi. Bebeklik ve küçük çocukluk döneminde yeterli ve dengeli beslenmenin çocukların gelişimleri için büyük önem taşıdığını biliyor ve bu amaçla "İyiYarınlar için İyi Beslenme" programını destekliyoruz. Bu program ile; yeni ve daha iyi ürünler geliştirmek, mevcut ürünlerin adaptasyonu ve yeni araştırma alanlarında geliştirmek üzere yeni besin önerileri getirmeyi planlanıyoruz. 168 uzmanın çalıştığı Ar-Ge departmanımızla tüm dünyadaki Hero şirketlerine hizmet veriyoruz. Yerel bazda çalışan Ar-Ge uzmanlarımız da bizi destekliyor. Araştırma enstitüleri, hastaneler, üniversiteler ve bilim adamları ile sürekli bir işbirliği içindeyiz. Hero olarak2004`ten beri, 20 üniversitede 44, 13 araştırma merkezinde 21 proje yürüttük"

Kaynak: İHA