Ak Partililerden Özürlüler Derneği’ne Ziyaret

AK Parti Aksaray Milletvekilleri ve parti yöneticileri, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle Aksaray Özürlüler Derneği’ni ziyaret etti.

AK Parti Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, İlknur İnceöz, AK Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, Belediye Başkanı Nevzat Palta ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Haluk Şahin Yazgı, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle Aksaray Özürlüler Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan milletvekili Alaboyun, özürlülerin sürekli yanlarında oldukları mesajını vererek, “29 bin özürlü kadrosu alınacak. Bu çok sevindirici bir olay. Tabi burada bir yarışma olacak yine. Yani özürlü olunca hemen işe alınma olmayacak. KPSS gibi sınav yapılacak. Arkadaşlarımız özellikle buna hazırlansınlar. Biz elimizden gelen neyse yapmaya hazırız” diye konuştu.

Milletvekili İlknur İnceöz ise, “2005 yılında ilk kez özürlüler, kanununa kavuşmuştur. Bundan evvel özürlülerimiz adeta ülkemizde yok farz edilmiş. Bir yasası yok, bir çalışma usulü yok. Bu yasayla beraber birçok haklara da beraber kavuştuk” şeklinde konuştu.

29 Mart’ta engelliler için KPSS sınavı yapılacağını belirten Aksaray Özürlüler Derneği Başkanı Bekir Kaya, “29 Mart’taki sadece özünlülere yönelik yapılacak KPSS sınavı sonucu 20 bin özürlünün ataması yapılacak. Bizim yıllardır beklediğimiz, özlemle beklediğimiz bir olay bu. İnşallah Aksaray’ımızda da sınava girecek lise ve üniversite mezunu, yüksek okul mezunu arkadaşlarımız bu sınava hazırlanacaklar. Çeşitli düşüncelerimiz var, inşallah kurs düzenleyeceğiz önümüzdeki günlerde” dedi.
Kaynak: İHA