Kayak Merkezlerinde Son Durumankara

Yurdun çeşitli yerlerindeki kayak merkezlerinden bazılarında kayak sezonunun devam ettiği, kar kalınlığının Bayraktepe`de 95, Palandöken`de 57, Uludağ`da 85, Atabarı`nda 55, Hazar Baba 150, Kartepe`de 120, Saklıkent`te 50, Davraz`da 70, Kartalkaya`da 100 ve Erciyes`te 45 santimetre olarak ölçüldü.

Doğu'daki kayak merkezlerinde kar kalınlıkları Bayraktepe'de 95, Palandöken'de 57 santimetre olarak ölçüldü.

Yılbaşı hazırlıkları tamamlanan Palandöken Kayak Merkezi'ndeki kuzey hariç bütün pistlerde kayak yapılabiliyor. Kar kalınlığı 57 santimetre olarak ölçülen Palandöken'de yılbaşı için yoğun bir şekilde rezervasyonlar geliyor.

Kayak merkezindeki doluluk oranları Dedeman Otel'de yüzde 80, Xanadu Oteli'nde yüzde 30 olduğu bildirildi. Amerika, İran, Rusya, Ukrayna, Almanya ve Portekiz'den gelen konuklar, yılbaşı için Palandöken'i tercih etti.

Kayak merkezindeki otellerde yılbaşında doluluk oranlarının yüzde 100 olması bekleniyor.

-Bayraktepe Kayak Merkezi-Kars'ın Sarıkamış İlçesindeki Bayraktepe Kayak Merkezi'nde ikinci etap pistlerde kar kalınlığı 95 santimetre olarak ölçüldü.

Ce-Mar Toprak Otel Genel Müdürü Durmuş Akça, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son kar yağışının ardından yoğun rezervasyon talebi aldıklarını belirterek, ''Şu anda kayak merkezimizi Rus turist kafilesi ile yerli turistler doldurdu. 1. ve 2. etap pistlerle birlikte, Karanlık Dere bölgesindeki pistlerin tamamı kar ezme makinesiyle bastırılarak, kayak için ideal duruma getirildi. Ayrıca yılbaşı için bütün hazırlıklar tamamlandı'' dedi.

Kayak merkezindeki otellerde doluluk oranının, Ce-Mar Toprak Otel yüzde 90, Çamkar Otel'de yüzde 85, Kar Otel'de yüzde 70 ve Alpina Konaklarında ise yüzde 60 olduğu belirtildi.

-Kartepe Kayak Merkezi-Kocaeli'de Samanlı Dağları'nın zirvesinde bulunan Kartepe Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının 120 santim olduğu ve 15 pistin açık olduğu bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Kartepe'de bulunan bin ile 3 bin 500 metre uzunluklarında olan toplam 12 kilometrelik 15 pist, 3 gün süren kar yağışının ardından kayak tutkunlarının hizmetine sunuldu.

Kar kalınlığının 120 santime ulaştığı Kartepe Kayak Merkezi'nde hafta sonu da kar yağışı beklendiği belirtildi.

Bu arada The Green Park Kartepe Resort Otel'de doluluk oranının yüzde 60 olduğu, hafta sonu doluluk oranının yüzde 100'e ulaşmasının beklendiği kaydedildi.

-Uludağ'da kar kalınlığı 85 santimetre-Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da, kar kalınlığının 85 santimetre olduğu bildirildi.

Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkililerinden alınan bilgiye göre, 'Oteller Bölgesi'ndeki kar kalınlığı 85 santimetre seviyelerinde bulunuyor.

Sıcaklığın gece eksi 3, sabah ise sıfır derece olarak ölçüldüğü Uludağ'da, hava bugün ve yarın açık olacak.

Uludağ'da, yılbaşı gecesi ve sonrasında kar yağışının beklendiği bildirildi.

Bu arada, yaklaşan yılbaşı nedeniyle özellikle hafta sonu yüzde yüz doluluk oranlarını yakalayan otellerde hareketlilik yaşanıyor.

-Atabarı Kayak Merkezi-Artvin'de Mersivan Dağı'ndaki Atabarı Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının 55 santimetreye ulaştığı bildirildi.

Kayak merkezi yetkilileri, Atabarı Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının hafta başından bu yana devam eden kar yağışıyla birlikte 55 santimetre olarak ölçüldüğünü belirtti.

Atabarı Kayak Merkezi'nde pistin kayak yapmaya elverişli, kayak merkezi yolunun da araç trafiğine açık olduğu kaydedildi.

-Hazar Baba Kayak Merkezi-Elazığ'ın Sivrice ilçesinde Hazar Baba Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının 150 santimetre olduğu bildirildi.

Merkezi işleten Sivrice İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği yetkililerinden alınan bilgiye göre, bin üçyüz metre uzunluğunda pisti bulunan tesiste kar kalınlığı 150 santimetreye ulaştı. Kar kalınlığının zirveye doğru daha da arttığı belirtildi.

Hazar Baba Kayak Merkezi'e gelenler Hazar Gölü manzarası eşliğinde kayak yapma imkanı buluyor.

-Saklıkent Kayak Merkezi-Antalya kent merkezine 45, havalimanına ise 55 kilometre uzaklıktaki Saklıkent Kayak Merkezi, geçen Cuma günü başlayan kar yağışının ardından beyaz örtüsüne kavuştu.

65 yatak kapasiteli bir otel, 1300 metrelik telesiyej ve 700 metrelik teleski ile hizmet verilen Saklıkent'te otel önündeki kar kalınlığı 20 santim, pistlerde ise 50 santime ulaştı.

Saklıkent Kayak Merkezi İşletme Müdürü İsa Alemdar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayak merkezinde sezonu geçen hafta sonu açtıklarını, merkezde yılbaşı gecesi de kar beklediklerini söyledi. ''Yılbaşına karla gireceğiz'' diyen Alemdar, 2012'ye girilen ilk dakikalarda da Saklıkent'te kar yağışı beklendiğini ifade etti.

Alemdar, Saklıkent'te ulaşmak isteyen vatandaşların kendi araçlarını kullanabildiklerini, ancak gelecek hafta sonundan itibaren servis uygulamasına başlayacaklarını belirterek, ''Saklıkent'e gelirken kendi araçlarını kullanmak istemeyen konuklarımız için servis uygulaması başlatıyoruz. Servisimiz cumartesi ve pazar günleri 5M Migros önünden saat 09.00'da hareket edecek'' dedi.

-Davraz Kayak Merkezi-Isparta'daki Davraz Kayak Merkezi'nde geçen hafta başlayan kar yağışıyla birlikte sezonu açtı. Davras Sirene Otel Satış Pazarlama Müdürü Emre Koçum, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birinci telesiyejde kar kalınlığının 35 santimetre, ikinci telesiyejde ise 70 santimetre olduğunu söyledi.

Pistlerin kayak için açık olduğunu ifade eden Koçum, doluluk oranının yeni yıl gecesi yüzde yüze ulaşacağını bildirdi. Davraz'ın yeni yıla karla gireceğini söyleyen Koçum, tüm kayak sevenleri Davraz'a beklediklerini bildirdi.

-Kartalkaya Kayak Merkezi-Türkiye'nin önemli kış turizm merkezilerinden olan Kartalkaya'da kar kalınlığı 1 metre olarak ölçüldü.

Bolu'ya yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta bulunan Kartalkaya kayak merkezinde bulunan otellere ait pistlerde kayak yapılmaya başlandı. Yıl başının yaklaşması ile birlikte otellerin doluluk oranı yüzde 95'lere ulaştı.

Kayak merkezinde bulunan otel yetkilileri, yeni yıl öncesinde hazırlıkların tamamlandığını belirterek, ''Yeni yıla Kartalkaya'da girecek olan tatilciler için coşkulu bir eğlence programı hazırlıyoruz. Otelde bulunan kayak hocalarımız tarafından yeni yıl akşamı meşalelerle gece kayağı yapılacak. Kar üzerinde ateşler yakılarak canlı müzik eşliliğinde canlı müzik programları düzenlenecek. Saatlerin 12'ye yaklaşması ile birlikte yeni yıla havai fişek gösterileri ile girmeyi amaçlıyoruz'' diye konuştu.

Yeni yıl rezervasyonlarının yoğun bir şekilde devam ettiğini dile getiren otel yetkilileri, yeni yılda kayak merkezinde bulunan otellerin yüzde yüz doluluk oranı ile hizmet vereceğini kaydetti.

-Erciyes Kayak Merkezi-Erciyes Kayak Merkezinde kar kalınlığı 45 santimetre olarak ölçüldü.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Erciyes Tesisleri yetkilileri, kar kalınlığı 45 santimetre olarak ölçülen kayak merkezinde zemin ve hava koşullarının kayak yapmaya uygun olduğunu bildirdi.

Yetkililer, telesiyej ve teleski tesislerinin de sorunsuz hizmet verdiğini kaydetti.
Kaynak: AA