Çok Amaçlı Lisenin Temeli Atıldı

Rize merkeze bağlı Muradiye beldesinde, arazisi ÇAYKUR tarafından bağışlanan çok amaçlı lisenin temeli atıldı.


Muradiye beldesindeki temel atma törenine AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Muradiye Belediye Başkanı Hüseyin Çakar, davetliler ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu, kendilerine ait arazinin bedelsiz olarak eğitim için tahsis edildiğini belirterek, "Eğitime her zaman önem veriyoruz. ÇAYKUR`a ait araziler üzerinde epeyce okul yapıldı. Yakın gelecekte de Güneysu fabrikamızı taşıyarak yerine yeni bir lise yapılmasını sağlayacağız. Bizler de eğitime bu şekilde katkı vermeye çalışıyoruz." dedi.
Arazinin uzun zamandır boş olduğunu ifade eden Milletvekili Hasan Karal ise "Yaptığımız sıkı takipler sonucu geçen yıl İMKB tarafından TOKİ`ye yaptırılacak 30 okul projesi kapsamına bu okulumuzu da bölgeye kazandırdık. Kısa sürede tamamlanarak eğitime kazandırılmasını hedefliyoruz. Amacımız Rize`nin eğitim seviyesini çok daha yukarılara çıkarmak." diye konuştu.
Konuşmaların ardından, inşaatın temeline ilk harcı Milletvekili Karal ve ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu birlikte koydu. Karal, açılış için kesilmek istenen küçükbaş hayvanın ise hayır kurumuna bağışlanmasını istedi.