Alaşehir'de 150 Yıllık Özlem Bitti

Manisa`nın Alaşehir ilçesine bağlı Caber Kamara köyünde yıllardır yaşayan köylüler, köylerinin dibinden geçen ancak asla binemedikleri tren durağına kavuştular.

Alaşehir'de 150 Yıllık Özlem Bitti
1860`lı yıllarda hizmete giren İzmir - Uşak tren yolu güzergahında kalan Caber Kamara köyü tren durağına kavuştu. Durak açılışına AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Alaşehir Kaymakamı Musa Uslan, DDY İzmir Bölge Müdürü Sebahattin Eriş ve vatandaşlar katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Caber Kamara Köyü Muhtarı Mülayim Metin, "Atalarımız anlatırdı; tren yolu buralara 1860`lı yıllarda yapılmış. Ancak, biz sadece karşıdan bakmışız.Yıllarca trenin geçişini karşıdan seyrettik. Tren köyümüzündibinden geçiyor ama bir türlü faydalanamıyorduk. Değişik zamanlarda durak açılması için başvurularımız oldu. Ama sonuç alamadık. Bu kez başvurularımızı değerlendiren yetkili kurumlar ve milletvekillerimiz sayesinde durağımıza kavuştuk. Çok mutluyuz. Bize destek veren emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi. Alaşehir Kaymakamı Musa Uslan ise bu köyle birlikte Aydoğdu, Çarıkballı ve Baltaşı köylerinin bu duraktan faydalanacağını söyledi. Durağın açılması için çok çaba harcadıklarını anlatanUslan, şöyle konuştu: "Çünkü, yer olarak,trenlerin durduktan sonra kalkış yapması biraz zor olduğu için olur almakta zorlanıyorduk.Ancak teknolojinin geliştiği çağımızda bunada bir çözüm üretildi.Zaten tern raylarımız ve vagonlarımız da yenileniyor. Vatandaşlarımız bundan böyle daha iyi hizmet alabilecekler.Özleminiz bitti, hayırlı olsun" AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, AK Parti hükümeti ile dünyanın yüksek hızlı treni kullanan sekiz ülkesinden biri olduğumuzu söyledi.

Ankara Eskişehir yüksek hızlı trenini hizmete açtıklarını anlatanYurttaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ankara-Konya yüksek hızlı trenini de hizmete açtık.Ankara-İzmir yüksek hızlı tren hattının da ihalesini yapıyoruz. 2017 yılında Ankara -İzmir yüksek hızlı tren hattı hizmete girecek.Böylece İzmir-Ankara arası üç buçuk saate inmiş olacak.50-60 yıldır çivi çakılmayan Alaşehir- Manisa tren yolunu 90 milyon dolar harcama yaparak yeniliyoruz." Tren yolunun raylarını tamamen alt yapısıyla birlikte yenilediklerini anlatan Yurttaş, sözlerini şöyle tamamladı: "Tren yolunun yenilenmesiyle birlikte, trenleri yenileyeceğiz.Manisa-Alaşehir arası bitti,Alaşehir -Salihli arası yapım çalışmaları devam ediyor. Trenleri değiştirerek daha konforlu daha rahat klimalı trenlerle yolculuk yapılabilecek. Sadece demiryollarında çalışma yapmıyoruz,kara yollarında da bölünmüş yol çalışmalarımız sürüyor. 80 yılda altı bin km bölünmüş yol yapılmış, biz sekiz buçukyıl içerisnde on beş bin km bölünmüş yol yaptık.Çalışmalarımız her alanda yeni yatırımlarla devam edecek." Açılış konuşmalarından sonra milletvekili Muzaffer Yurttaş, köy muhtarı Mülayim Metin`e günün anlamına tren geliş-gidiş saatlerini gösteren bir tabelayı takdim etti.
Kaynak: İHA