Süvari'ye Çifte Ödül

Türk tekstilinde araştırma-geliştirme çalışmalarına cirosunun önemli bir bölümünü ayırarak, erkeklerin yaşamı kolaylaştıran inovatif ürünlerle dikkati çeken Süvari Tekstil, yeni yıla iki büyük ödülle giriyor.


Türk tekstil sektöründe 1997`de tüketiciyle buluşan ve o günden bugüne innovative (yenilikçi) ürünleriyle dikkati çeken, `kravat olmasa da dik duran yaka` , ‘’`boyun ve beden ölçüsü farklı olan bu nedenle iki yakası bir araya gelemeyenlere özel gömlek`’, ‘’ 4 santime kadar esneyen kemer ve pantolon’’ ile ‘’x-ray cihazında ötmeyen kemer’’ ile başarısını taçlandıran Süvari, ‘’2011 Avrupa Kalite Ödülü’’ ile ’Yılın Perakende Kuruluşu ödülü’’nün sahibi oldu.

Avrupalı ve Türk iş dünyasının önde gelen isimlerini buluşturan Hilton London Metropole Otel’deki ‘’2011 Uluslararası Avrupa Kalite Zirvesi’’nde Süvari özellikle Süvari Innovative kategorisindeki ürünleri ile erkek giyim sektörüne kazandırdığı yenilikler ve fonksiyonelliklerle ön plana çıkan kuruluşlar arasında ön plana çıkarak, zirveden 2011 Avrupa Kalite Ödülü ile ayrıldı.

Consumer Academy tarafından gerçekleştirilen ve kalite bilincini geliştirmek, AR-GE’nin önemini konuşmak için düzenlenen zirvede aldığı ‘’2011 Avrupa Kalit Ödülü’’ ile ayrı büyük bir gurur yaşayan Süvari Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Coşkun, hiçbir başarının tesadüf olmadığını söyledi.

Coşkun, zirvede, günümüz dünyasında avantaj sağlamak ve farklılık oluşturmak için kalite-maliyet hesaplarından farklı olarak kalite ve inovasyon yeteneğine dikkat çekildiğini vurgulayarak, ‘’Bu zirvede, inovasyonda yaptığımız çalışmalar nedeniyle paylaşılacak çok deneyimlerimiz vardı .Zirvede başta İnovasyon ve Fikir Yönetimi olmak üzere, İş Dönüşümü, Operasyonel Mükemmellik ve Maliyet yönetimi konularında Türkiye’nin Avrupa’da iş yapan önemli şirketlerinin bizzat uygulanarak kazanılmış deneyimleri paylaşıldı’’ dedi.

Coşkun, yönetim danışmanları, akademisyenler, Türkiye’nin önde gelen yöneticileri ve bürokratlarının katılımıyla gerçekleşen ‘’2011 Uluslararası Avrupa Kalite Zirvesi’’nin hem bilgilerin paylaşımı hem de Türkiye’nin Avrupa pazarındaki başarısı için büyük önem taşıdığını vurguladı.

Coşkun, Avrupa’nın en başarılı ve önde gelen iş adamlarının bir araya geldiği 2011 Uluslararası Avrupa Kalite Zirvesi’nde firma olarak duydukları gururun yanı sıra bir Türk markasının kalitesini gözler önüne serdikleri için de ayrı bir mutluluk yaşadıklarını ifade etti.


CİRODA VE İSTİHDAMDA İSTİKRARLI BÜYÜME
Süvari, kalitesini tüm Avrupa’ya duyuran bu ödülün yanı sıra AMPD’nin de (Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği) Hazır Giyim Dalında ‘’Yılın Perakende Kuruluşu ödülünü’’ de almaya hak kazandı.

Süvari 2010 yılında 33 şehirde 540 personelden, 2011 yılında ise 40 şehirde 750 personele çıkarak yüzde 39’luk bir artış, 2010 yılında 75 mağazadan 2011 yılında 100 mağazaya çıkarak yüzde 25 oranında bir büyüme sağladı.

Tüm bu oranlarla birlikte cirosunda da yüzde 61 oranında artış sağlayan Süvari, AMPD’in Yılın Perakende Kuruluşu ödüllerinde hazır giyim kategorisindeki ödülün sahibi olmaya hak kazandı.