Şifa Hastanesi Yurtdışında Model Oluyor

Gana Dışişleri Bakanı Alhajı Muhammed Mumuni, Gana Fahri Konsolosluğu`na aday olan Uğursan Yönetim Kurulu Başkanı ve Şifa Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Halil Demir`le birlikte Şifa Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi’ni ziyaret etti.

Bakan Mumuni, Başhekim Yrd. Doç Dr. Faik Fevzi Okur’dan hastane hakkında bilgi alarak, Gana’da yapacakları sağlık yatırımlarıyla ilgili taleplerini mütevelli heyetine iletti.

Mumuni, “Türkiye, Afrika’da inanılmaz bir prestij yakaladı. İki ülke arasındaki ilişkiler gittikçe güçleniyor. Amacımız, bu ivmeyi hızlandırmak. Türkiye’nin sağlık alanındaki atılımlarını ve Şifa Sağlık Grubu’nun imzasını attığı gelişmeleri takip ediyoruz. Türkiye Tabipler Vakfı çatısı altında faaliyet gösteren Şifa Üniversitesi ve Şifa Sağlık Grubu’nun yapısını aynen uygulamayı düşünüyoruz. Gana’daki işadamlarının, tıpkı burada olduğu gibi eğitim ve sağlık alanında vakıf çalışmaları yapmak üzere biraraya gelerek sosyal sorumluluk bilincinde olmasını istiyoruz.” dedi. Alhajı Muhammed Mumuni, Gana’dan hasta ve öğrenci kabulüyle ilgili isteklerini de dile getirdi.