Bitlis'ten Fransa'ya Tepki

Bitlis Asılsız Soykırımla Mücadele Derneği Başkanı Törehan Serdar, Fransa Meclisi`nde alınan karara tepki göstererek dost ve müttefik bilinen bazı ülkelerin mesnetsiz hareketlerle Türk halkını rencide etmeye çalıştığını söyledi.

Bitlis'ten Fransa'ya Tepki
2001 yılında parlamentosunda sözde Ermeni Soykırımı`nı kabul eden Fransa`nın yine parlamentosunda, `soykırımı inkar edenlere hapis cezası` verilmesi tasarısını görüşerek kabul ettiğini hatırlatan Serdar, "Dünya kamuoyu önünde ülkemiz ve insanlarımız rencide edilmeye çalışılmıştır. Bu ülkelerden birisi de ne yazık ki dost bildiğimiz, bizim gibi bir NATO ülkesi olan Fransa`dır" dedi.

Yıllardan beridir Fransa`nın ülkemize karşı tutumunu sürdürdüğüne vurgu yapan Serdar, sürdürülen tutumun Türk halkında büyük infial uyandırdığını ve millet olarak Fransa`nın bu tutumuna bir anlam veremedikleri gibi büyük bir nefretle karşıladıklarını dile getirdi.

Her fırsatta insan haklarından, demokrasiden, düşünce özgürlüğünden bahseden Fransa`nın bu tasarıyla insan haklarına, demokrasiye, düşünce özgürlüğüne kelepçe vurduğunu ifade eden Serdar, "Fransa hükümeti bu tasarıyla hür iradesiyle fikrini söyleyenleri cezalandırmak istemektedir. Bu tutum dünyanın hiçbir yerinde görülmediği gibi, demokrasi havarisi kesilen Fransa Parlamentosu`na da yakışmamaktadır. Bu mesnetsiz tutum, Fransa için bir yüz karasıdır. Fransa başka ülkeleri mesnetsiz, asılsız soykırımiddialarıyla karalamadan önce kendi tarihine bakmalıdır. Ruanda`da ve Fransa için bir utanç olan Cezayir`de yaptıkları hafızalardan silinmemiştir. 1962 yılında sona eren Cezayir istiklalinde Fransız asker ve subayları tarafından 1 milyon 700 bin Cezayirlinin hunharca katledildiği Fransız generalleri tarafından itiraf edilmektedir. Yine yakın bir tarihte Ruanda`da katledilen 800 bin insan hala hafızalardadır. Bu katliamlar insanlığın yüz karası, Fransa devleti ve Fransızlar için bir utançtır. Kenditarihlerindeki bu kara sayfayı, alınlarındaki bu utancı görmeden başkalarını suçlamak, Fransa`nın acizliğini, önyargılı davranışını ve onların ikiyüzlülüğünü gösterir" diye konuştu.

Serdar, Sarkozy`nin sadece Fransa`da yaşayan Ermenilerin oyunu alabilmek için hiçbir geçerli belgeye dayanmadan asılsız soykırım iddiasını kabul etmesini ve bunun aksini dile getirenleri hapis cezası ile cezalandırmak istemesini bütün Bitlisliler adına dernek olarak nefretle, şiddetle kınadıklarını ve Fransa`yı aklıselim hareket etmeye davet ettiklerini sözlerine ekledi
Kaynak: İHA