Biga'da Yeni Terminalin Temeli Atıldı

Biga`da yeni terminalin temel atma töreni yapıldı.

Karaçayır mevkii Çanakkale yol üzerine yapılan terminal, Kamil Koç ve Truva Turizm ortak iştarikiyle korulan Kızıl-Öz San. Ticaret A.Ş tarfından yap işlet devret modeliye yapılacak.
Truva Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Kılıç, törende yaptığı konuşmada, yap, işlet ve devret modeliyle hayata geçirilecek olan otogar projesinin, Türkiye genelindeki diğer otogar ve belediyelere örnek bir çalışma olacağını söyledi.
Kılıç, 22 bin metrekarelik alanda yapımına başlanan terminalin, 3 bin 600 metrekare kapalı alan üzerine 2 kat olarak inşa edileceğini ve inşaatın 30 Haziran 2012`de teslim edileceğini belirtti.

Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan da terminal şehir içinde kaldığından yeni bir terminalin şart olduğunu ifade ederek, "Yap işlet devret modeli ile 15 yıllığına Kamil Koç ve Truva Turizm şirketlerine verildi. Bu inşaat bitiminde terminal taşınarak yerine üç fonksiyonu getirecek bir hamlenin başlangıcıdır. Yeni belediye hizmet binası, otopark ve ilçe tören alanı projesi de başlamış olacaktır." dedi.

Temel atma törenine, AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Biga Kaymakamı Fatih Genel, Belediye Başkanı Mehmet Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Erdoğan, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tunçay Yaşar, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve köy muhtarları katıldı. Biga Müftüsü Eyüp Baldemir`in dualarıyla ve kurban kesilerek ilk beton atılmış oldu.